FOCUS

Το 2022 σε εικόνες: Άνθρωποι και στιγμές

Το 2022 σε εικόνες: Άνθρωποι και στιγμές

Θάνατοι και γεννήσεις, ασθένειες και γιορτές, πίστη και ελπίδα: Ακόμη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της... 

11 Ιανουαρίου: Η Arsha Begum λαμβάνει το εμβόλιο Covishield για τον COVID-19 από τη Fozia, μια εργαζόμενη στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, κατά τη διάρκεια εμβολιασμού κατά του COVID-19 στο Budgam, νοτιοδυτικά του Srinagar, στο ελεγχόμενο από την Ινδία Κασμίρ. (AP Photo/Dar Yasin)

7 Φεβρουαρίου: Ο Matej Svancer από την Αυστρία προπονείται ενόψει του γύρου των προκριματικών ελεύθερου σκι ανδρών των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2022 στο Πεκίνο. (AP Photo/Matt Slocum)

2 Ιανουαρίου: Παιδιά παίζουν σε μια γειτονιά του Καράκας, στη Βενεζουέλα. (AP Photo/Matias Delacroix)

22 Μαΐου: Η Jennica Secuya κολυμπά με το κοστούμι της γοργόνας κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος για γοργόνες στο Mabini, στην επαρχία Batangas, στις Φιλιππίνες. (AP Photo/Aaron Favila)

26 Φεβρουαρίου: Οι συμμετέχοντες, ντυμένοι σαν «Μασκαρίτας» σε μια παραδοσιακή αποκριάτικη γιορτή στο μικρό χωριό Λουζόν της Ισπανίας. Αρχεία από τον δέκατο τέταρτο αιώνα μιλούν το καρναβάλι της Λουζόν, αλλά η πραγματική προέλευση της παράδοσης θα μπορούσε να είναι πολύ παλαιότερη. (AP Photo/Manu Fernandez)

28 Ιανουαρίου: Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν περπατά προς την αυτοκινητοπομπή του αφού μίλησε σε δημοσιογράφους στην αεροπορική βάση Andrews. (AP Photo/Andrew Harnik)

28 Ιανουαρίου: Οχήματα πεσμένα σε μια γέφυρα στο Πίτσμπουργκ μετά την κατάρρευσή της. Οι διασώστες χρειάστηκε να κατέβουν σχεδόν 45 μέτρα, ενώ άλλοι σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα για να βοηθήσουν στη διάσωση ανθρώπων από ένα κρεμασμένο λεωφορείο. (AP Photo/Gene J. Puskar)

23 Φεβρουαρίου: Υποστηρικτές του Κομμουνιστικού Κόμματος κρατούν πορτρέτα του Ιωσήφ Στάλιν και του Βλαντιμίρ Λένιν καθώς συγκεντρώνονται κατά τη διάρκεια του εθνικού εορτασμού της «Ημέρας του υπερασπιστή της πατρίδας» κοντά στο Κρεμλίνο στην πλατεία Επανάστασης της Μόσχας. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

4 Μαρτίου: Ένα κορίτσι χρησιμοποιεί μια λάμπα πετρελαίου κηροζίνης για να παρακολουθήσει διαδικτυακά μαθήματα κατά τη διάρκεια διακοπής ρεύματος που προκλήθηκε από έλλειψη καυσίμων στο Κολόμπο της Σρι Λάνκα. (AP Photo/Eranga Jayawardena)

25 Φεβρουαρίου: Ένα τζετ σκι απομακρύνεται από ένα κύμα που σκάει στην Praia do Norte στο Nazare της Πορτογαλίας. (AP Photo/Armando Franca)

18 Μαΐου: Ο Τομ Κρουζ κατά την άφιξή του στην πρεμιέρα της ταινίας «Top Gun: Maverick» στο 75ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου στις Κάννες. (AP Photo/Petros Giannakouris)

7 Μαΐου 2022: Μια γυναίκα φτιάχνει το καπέλο της στις ιπποδρομίες του Ντέρμπι στο Κεντάκι. (AP Photo/Charlie Riedel)

10 Φεβρουαρίου: Ένα κορίτσι μακιγιάρεται πριν από την καρναβαλική παρέλαση «Las lamadas» στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης. (AP Photo/Matilde Campodonico)

30 Ιουλίου: Δύο γυναίκες (η μία φοράει ένα παραδοσιακό καπέλο Basutu), βγάζουν selfie στο χιονοδρομικό κέντρο Afriski κοντά στο Butha-Buthe, στο Λεσότο. Το Afriski στα βουνά Maluti είναι το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο της Αφρικής που λειτουργεί νότια του ισημερινού. (AP Photo/Jerome Delay)

25 Ιουλίου: Ο Πάπας Φραγκίσκος φεύγει από την ενοριακή κοινότητα της Ιερής Καρδιάς στο Έντμοντον της Αλμπέρτα, μετά από μια συνάντηση με αυτόχθονες πληθυσμούς. (AP Photo/Eric Gay)

26 Ιανουαρίου: Η 6χρονη Lexie Stroiney κουλουριάζεται στον θάλαμο πληθυσμογραφίας κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος από τα τεστ πνευμονικής λειτουργίας της στο Εθνικό Νοσοκομείο Παίδων στην Ουάσιγκτον. Η Lexie είχε COVID-19 και είναι μέρος μιας πολυετούς μελέτης που εξετάζει τις επιπτώσεις του COVID-19 στη σωματική υγεία και την ποιότητα ζωής των παιδιών. (AP Photo/Carolyn Kaster)

4 Αυγούστου: Ο Σκωτσέζος Micky Yule αντιδρά μετά από μια επιτυχημένη άρση κατά τη διάρκεια του τελικού βαρέων βαρών ανδρών στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας στο Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας. (AP Photo/Aijaz Rahi)

18 Ιανουαρίου: Διασώστες παρατηρούν καθώς ένας Ρώσος Ορθόδοξος πιστός βυθίζεται σε παγωμένο νερό κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού εορτασμού των Θεοφανείων στην Αγία Πετρούπολη. (AP Photo/Dmitri Lovetsky)

24 Ιουνίου: Οι πολέμιοι των αμβλώσεων γιορτάζουν έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο στην Ουάσιγκτον, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να τερματίσει τη συνταγματική προστασία για τις αμβλώσεις που ίσχυε σχεδόν 50 χρόνια. (AP Photo/Steve Helber)

Σάββατο 2 Ιουλίου: Θεατές παρακολουθούν από ένα κλασικό αυτοκίνητο Citroen 2CV καθώς περνουν οι ποδηλάτες κατά τη διάρκεια του δεύτερου σταδίου του ποδηλατικού αγώνα Tour de France που έχει μήκος πάνω από 202,5 ​​χιλιόμετρα, με εκκίνηση στο Roskilde και τερματισμό στο Nyborg της Δανίας. (AP Photo/Daniel Cole)

12 Αυγούστου: Μια γυναίκα βαφτίζεται κατά τη διάρκεια της περιοδείας ReAwaken America στην Εκκλησία Cornerstone στη Batavia της Νέας Υόρκης. Στην έκδοση της Αμερικής που παρουσιάστηκε στην περιοδεία ReAwaken, ο Χριστιανισμός βρίσκεται στο κέντρο της αμερικανικής ζωής, δέχεται επίθεση και οι παρευρισκόμενοι πρέπει να αγωνιστούν για να αποκαταστήσουν και να προστατεύσουν τις χριστιανικές ρίζες του έθνους. (AP Photo/Carolyn Kaster)

1η Ιουλίου : Μια γυναίκα με μάσκα οδηγεί ένα ποδήλατο στο Πεκίνο κάτω από μια μεγάλη οθόνη τηλεόρασης που παρουσιάζει την ειδησεογραφική κάλυψη από την κινεζική κρατική τηλεόραση της επίσκεψης του προέδρου Τζινπίνγκ στο Χονγκ Κονγκ για να τιμήσει την 25η επέτειο από την επιστροφή του Χονγκ Κονγκ στην Κίνα. (AP Photo/Mark Schiefelbein)

12 Ιανουαρίου: Ένας σέρφερ «καβαλάει» το κύμα στην παραλία Blacks στο Σαν Ντιέγκο. (AP Photo/Gregory Bull)

9 Μαΐου: Ένα κορίτσι που φοράει μάσκα τρέχει να ξεφύγει από το άγαλμα ενός γορίλα σε πάρκο στο Χονγκ Κονγκ. (AP Photo/Kin Cheung)

4 Αυγούστου: Μέλη της τοπικής κοινότητας στέκονται πάνω από παράνομους χρυσωρύχους, αφού τους ξυλοκόπησαν και τους έγδυσαν πριν τους συλλάβει η αστυνομία κοντά στο Krugersdorp της Νότιας Αφρικής. Οι άνδρες ξυλοκοπήθηκαν μετά τους υποτιθέμενους ομαδικούς βιασμούς οκτώ γυναικών την προηγούμενη εβδομάδα. (AP Photo/Denis Farrell)

31 Αυγούστου: Η Σερένα Γουίλιαμς, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ετοιμάζεται να σερβίρει στο ματς εναντίον της Άνετ Κονταβέιτ, της Εσθονίας, κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου του τουρνουά τένις U.S. Open στη Νέα Υόρκη. (AP Photo/Seth Wenig)

11 Ιουλίου: Ο ταυρομάχος Jesus Colombo προσαρμόζει το καπέλο του πριν μπει στην αρένα ταυρομαχίας στο τέλος του Φεστιβάλ San Fermin στην Παμπλόνα, στη βόρεια Ισπανία. (AP Photo/Alvaro Barrientos)

9 Αυγούστου: Οι Μασάι περιμένουν στην ουρά για να ρίξουν την ψήφο τους και κοιτάζουν μέσα από ένα ανοιχτό παράθυρο τους εκλογικούς αξιωματούχους μέσα σε ένα εκλογικό κέντρο στο Niserian, στην κομητεία Kajiado της Κένυα,. (AP Photo/Ben Curtis)

8 Σεπτεμβρίου: Ένας επισκέπτης βγάζει selfie με το κέρινο ομοίωμα της βασίλισσας Ελισάβετ Β' και άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων στην Πόλη του Μεξικού. Η βασίλισσα Ελισάβετ Β', η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας, πέθανε στις 8 Σεπτεμβρίου μετά από 70 χρόνια στο θρόνο. Ήταν 96 ετών. (AP Photo/Fernando Llano)

30 Μαΐου: Ένα μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς πετάει έξω από το Δημοτικό Σχολείο Ρομπ στο Ουβάλντε του Τέξας. Δεκαεννέα παιδιά και δύο δάσκαλοι σκοτώθηκαν από έναν 18χρονο ένοπλο στο σχολείο την προηγούμενη εβδομάδα. (AP Photo/Wong Maye-E)

12 Μαΐου: Η ντόνα Βινσεντίνα, 96 ετών, κάθεται στο κρεβάτι της κρατώντας την εικόνα της Παναγίας στο Quilombo Mesquita, μια κοινότητα απογόνων σκλάβων, κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού πολιτιστικού-θρησκευτικού φεστιβάλ «Folia do Divino Espirito Santo», στο Cidade Ocidental, Βραζιλία, 50 χλμ. από την πρωτεύουσα Μπραζίλια. Το φεστιβάλ διοργανώνεται για περισσότερα από 100 χρόνια την παραμονή της επετείου της κατάργησης της δουλείας στη Βραζιλία, η οποία έλαβε χώρα στις 13 Μαΐου 1888. (AP Photo/Eraldo Peres)

8 Ιουλίου: Οι μουσουλμάνοι προσκυνητές παίρνουν έναν υπνάκο στον βραχώδη λόφο γνωστό ως το Βουνό του Ελέους, στην πεδιάδα του Αραφάτ, κατά τη διάρκεια του ετήσιου προσκυνήματος, κοντά στην ιερή πόλη της Μέκκας, στη Σαουδική Αραβία. (AP Photo/Amr Nabil)

25 Μαΐου: Παιδιά παρακολουθούν την ταινία κινουμένων σχεδίων «A Cat in Paris» κατά τη διάρκεια ενός κινηματογραφικού φεστιβάλ στη γειτονιά San Agustin του Καράκας, στη Βενεζουέλα. (AP Photo/Ariana Cubillos)

2 Σεπτεμβρίου: Θαυμαστές του ηθοποιού συγκεντρώνονται μπροστά στο κόκκινο χαλί πριν από την πρεμιέρα της ταινίας «Bones and All», στην οποία πρωταγωνιστεί ο Τιμοτέ Σαλαμέ, κατά τη διάρκεια της 79ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. (Photo by Vianney Le Caer/Invision/AP)

20 Αυγούστου: Ένα 9χρονο κορίτσι εργάζεται σε εργοστάσιο τούβλων στα περίχωρα της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν. Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις λένε ότι ο αριθμός των παιδιών που εργάζονται στο Αφγανιστάν αυξάνεται από τότε που η οικονομία κατέρρευσε μετά την επάνοδο των Ταλιμπάν πριν ένα χρόνο. (AP Photo/Ebrahim Noroozi)

11 Σεπτεμβρίου: Διασώστες χαιρετίζουν καθώς η σημαία των ΗΠΑ ξεδιπλώνεται στο Πεντάγωνο στην Ουάσιγκτον με την ανατολή του ηλίου, στην 21η επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. (AP Photo/Andrew Harnik)

4 Φεβρουαρίου: Οι διασώστες προσπαθούν να σώσουν ένα 5χρονο αγόρι που έπεσε σε μια τρύπα στο χωριό Ighran στην επαρχία Chefchaouen του Μαρόκου. Το αγόρι, παγιδευμένο για μέρες στα σκοτεινά βάθη του πηγαδιού, δεν επέζησε. (AP Photo/Mosa'ab Elshamy)

15 Απρίλιου: Ένας άντρας ντυμένος Ρωμαίος στρατιώτης μαστιγώνει έναν άνθρωπο που παίζει τον ρόλο ενός από τους δύο κλέφτες που καταδικάστηκαν να σταυρωθούν δίπλα στον Ιησού Χριστό, κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης Via Crucis στη γειτονιά Petare του Καράκας, Βενεζουέλα, τη Μεγάλη Παρασκευή. (AP Photo/Matias Delacroix)

7 Σεπτεμβρίου: Τα μοντέλα προετοιμάζονται για την επίδειξη του οίκου Dieyingchongchong από τον σχεδιαστή Dong Yaer στην την Εβδομάδα Μόδας της Κίνας στο Πεκίνο. (AP Photo/Ng Han Guan)

29 Σεπτεμβρίου: Η Pamela dos Santos Pereira, μια 33χρονη μητέρα έξι παιδιών, στέκεται στην πόρτα του σπιτιού της κρατώντας το μόλις ενός μηνός παιδί της Joao, με τη Debora, 4 ετών, και τον Issac, 6, στην Brasiliandia, μια από τις πιο φτωχές γειτονιές του Σάο Πάουλο στη Βραζιλία. (AP Photo/Victor R. Caivano)

11 Σεπτεμβρίου: Ένας φρουρός παρελαύνει έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο. Η βασίλισσα Ελισάβετ Β', η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας, πέθανε στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, μετά από 70 χρόνια στον θρόνο. Ήταν 96 ετών. (AP Photo/Felipe Dana)

23 Αυγούστου: Εικόνες του Πάπα Ιωάννη Παύλου Α', αριστερά, και του Πάπα Φραγκίσκου, πίσω από μια πόρτα ενός γραφείου όπου φυλάσσονται έγγραφα και προσωπικές επιστολές και γραπτά που ανήκουν στον αείμνηστο Ιωάννη Παύλο Α' στο Βατικανό. (AP Photo/Gregorio Borgia)

2 Οκτωβρίου: Άτομα που αναζητούν τους συγγενείς τους επιθεωρούν φωτογραφίες των θυμάτων του ποδοπατήματος σε αγώνα ποδοσφαίρου που σημειώθηκε την προηγούμενη μέρα στο Malang της Ανατολικής Ιάβας της Ινδονησίας. Ο πανικός στον ποδοσφαιρικό αγώνα άφησε πάνω από 100 νεκρούς, οι περισσότεροι από τους οποίους ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου αφού η αστυνομία εκτόξευσε δακρυγόνα για να αποτρέψει τη βία. (AP Photo/Dicky Bisinglasi)

12 Οκτωβρίου: Η πλώρη του σοβιετικού υποβρυχίου K-3 Leninsky Komsomol μεταφέρεται σε μια πλατφόρμα κατά μήκος του δρόμου από την προβλήτα στο μουσείο, όπου θα συναρμολογηθεί με την πρύμνη, στην πόλη της Κρονστάνδης, έξω από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Το K-3 Leninsky Komsomol, που κατασκευάστηκε το 1957, ήταν το πρώτο πυρηνικό υποβρύχιο της Σοβιετικής Ένωσης. (AP Photo/Dmitri Lovetsky)

11 Σεπτεμβρίου: Ο Κρις Μάρτιν, τραγουδιστής του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Coldplay, κατά τη διάρκεια του μουσικού φεστιβάλ Rock in Rio στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. (AP Photo/Bruna Prado)

9 Αυγούστου: Εθελοντές ρίχνουν νερό στο σώμα ενός σιίτη μουσουλμάνου που αιμορραγεί αφού αυτομαστιγώθηκε κατά τη διάρκεια μιας πομπής για τον εορτασμό της Ashoura στο Νέο Δελχί της Ινδίας. Η Ashoura γιορτάζει τη μνήμη του μαρτυρίου του Ιμάμη Χουσεΐν, εγγονού του Προφήτη Μωάμεθ. (AP Photo/Altaf Qadri)

12 Νοεμβρίου: Χριστιανοί Ορθόδοξοι επίσκοποι στέκονται δίπλα στο σώμα του αείμνηστου επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Κύπρο, Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Β', κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης τελετής του στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βαρνάβα στη Λευκωσία. (AP Photo/Petros Karadjias)

31 Οκτωβρίου: Ιατρικό προσωπικό προσπαθεί να αναγνωρίσει τα θύματα κατάρρευσης πεζογέφυρας στην πόλη Morbi, στη δυτική πολιτεία Γκουτζαράτ της Ινδίας. Μια κρεμαστή καλωδιακή γέφυρα ηλικίας αιώνων κατέρρευσε σε ένα ποτάμι την προηγούμενη μέρα, ρίχνοντας στο νερό και σκοτώνοντας περισσότερους από εκατό ανθρώπους σε ένα από τα χειρότερα ατυχήματα στη χώρα την τελευταία δεκαετία. (AP Photo/Ajit Solanki)

27 Οκτωβρίου: Ένας νεαρός που πάσχει από χολέρα φτάνει σε μια κλινική που διευθύνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στο Πορτ-ο-Πρενς της Αϊτής. (AP Photo/Ramon Espinosa)

30 Οκτωβρίου: Ένας υποστηρικτής του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα κρατά μια σημαία με το πρόσωπο του ντα Σίλβα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στους δεύτερους γύρους των προεδρικών εκλογών, στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Ο ντα Σίλβα νίκησε τον Ζαΐρ Μπολσονάρο και έγινε ο επόμενος πρόεδρος της χώρας. (AP Photo/Matias Delacroix)

14 Σεπτεμβρίου: Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' της Βρετανίας, η βασιλική σύζυγος Καμίλα και η πριγκίπισσα Άννα, φεύγουν αφού απέτισαν φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ Β' στο Αββαείο του Γουέστμινστερ. (AP Photo/Emilio Morenatti)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ