FOCUS

Το 2022 σε εικόνες: Πρόσφυγες και μετανάστες - Η Οδύσσεια συνεχίζεται

Το 2022 σε εικόνες: Πρόσφυγες και μετανάστες - Η Οδύσσεια συνεχίζεται
6 Οκτωβρίου: Σώματα μεταναστών και προσφύγων επιπλέουν δίπλα στα συντρίμμια του πλοιαρίου που τους μετέφερε. Το πλοιάριο συνετρίβη σε βράχους και βυθίστηκε στα ανοιχτά του νησιού των Κυθήρων, στη νότια Ελλάδα. AP Photo/Thanassis Stavrakis

Πρόσφυγες. Μετανάστες. Τα χρόνια περνούν και οι άνθρωποι συνεχίζουν να προσπαθούν να βρεθούν σε έναν καλύτερο τόπο. Για μια καλύτερη ζωή. Συχνά δεν φτάνουν ποτέ... 

8 Μαρτίου: Γίδες βόσκουν στην ανατολική Ιερουσαλήμ, ενώ στο βάθος φαίνεται το διαχωριστικό τείχος που έχει χτίσει το Ισραήλ και το στρατόπεδο προσφύγων Σουαφάτ. (AP Photo/Oded Balilty)

11 Αυγούστου: Πρόσφυγες σε μια ξύλινη βάρκα διασχίζουν τη Μεσόγειο θάλασσα, νότια του νησιού Λαμπεντούζα στην Ιταλία. (AP Photo/Francisco Seco)

24 Ιουνίου: Πρόσφυγες τρέχουν σε ισπανικό έδαφος αφού έχουν μόλις περάσει τους φράχτες που χωρίζουν τη Μελίλα στο Μαρόκο, από την ισπανική Μελίλα. (AP Photo/Javier Bernardo)

16 Ιουλίου: Μια συγγενής του Pascual Melvin Guachiac Sipac αγκαλιάζει το φέρετρο που περιέχει τα λείψανά του κατά τη διάρκεια της κηδείας του στο Tzucubal της Γουατεμάλα. Ο 13χρονος ήταν μεταξύ μιας ομάδας μεταναστών που πέθαναν από ζέστη και αφυδάτωση στο ένα τρέιλερ-φορτηγό που εγκαταλείφθηκε από λαθρέμπορους στα περίχωρα του Σαν Αντόνιο του Τέξας, στις 27 Ιουνίου. (AP Photo/Oliver de Ros)

23 Αυγούστου: Μετανάστες και πρόσφυγες περιμένουν στα σύνορα δίπλα στον τοίχο, αφού έχουν περάσει από το Μεξικό στην Αριζόνα των ΗΠΑ. (AP Photo/Gregory Bull)

6 Οκτωβρίου: Σώματα μεταναστών και προσφύγων επιπλέουν δίπλα στα συντρίμμια του πλοιαρίου που τους μετέφερε. Το πλοιάριο συνετρίβη σε βράχους και βυθίστηκε στα ανοιχτά του νησιού των Κυθήρων, στη νότια Ελλάδα. Κάτοικοι του νησιού ανέσυραν τους ναυαγούς σε μια δραματική προσπάθεια διάσωσης. Τουλάχιστον 21 άνθρωποι πνίγηκαν και πολλοί αγνοούνται. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

15 Οκτωβρίου: Πρόσφυγες και μετανάστες από το Εκουαδόρ [περπατούν στο πέρασμα Ντάριεν, ένα από τα πιο επικίνδυνα του κόσμου, πηγαίνοντας από την Κολομβία στον Παναμά, ελπίζοντας να φτάσουν τελικά στις ΗΠΑ. (AP Photo/Fernando Vergara)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ