FOCUS

Το CNNi επέλεξε ένα ελληνικό νησί στα 10 κορυφαία για την «απομόνωση» ενός τουρίστα

Το CNNi επέλεξε ένα ελληνικό νησί στα 10 κορυφαία για την «απομόνωση» ενός τουρίστα
Η λίστα περιλαμβάνει λιγότερο γνωστά νησιά της γηραιάς Ηπείρου, εκεί όπου δεν θα στριμωχτεί ο ταξιδιώτης για μια φωτογραφία στο ηλιοβασίλεμα Intime/ΛΑΓΟΥΤΑΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ (ΑΡΧΕΙΟ)

Ανάμεσα στους δέκα κορυφαίους προορισμούς του CNNi για να αποκοπεί κανείς από τους πάντες και τα πάντα (σ.σ. όπως είναι ο τίτλος του άρθρου), βρίσκεται και ένα ελληνικό νησί

Και μπορεί, οι καλοκαιρινές διακοπές ακόμη να βρίσκονται σε μακρινό σχεδιασμό, όμως, το CNNi συγκέντρωσε τα καλύτερα νησιά της Ευρώπης για να «απομονωθεί» κάποιος ταξιδιώτης και να καταφέρει να «αποτοξινωθεί» από όσα προσφέρουν τα πρώτα νησιά σε επισκεψιμότητα.

Έτσι, η λίστα περιλαμβάνει λιγότερο γνωστά νησιά της γηραιάς Ηπείρου, εκεί όπου δεν θα στριμωχτεί ο ταξιδιώτης για μια φωτογραφία στο ηλιοβασίλεμα.

Άλλωστε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα: «Για κάθε Μύκονο, Ίμπιζα ή Σαντορίνη, υπάρχει κάποιο λιγότερο γνωστό και εξίσου υπέροχο μέρος για να αποδράσετε, όπου μπορείτε να ξεφύγετε από τα πλήθη και να έρθετε πιο κοντά στη φύση».

Έτσι, λοιπόν το CNNi ετοίμασε μία λίστα με τα 10 καλύτερα νησιά της Ευρώπης για όσους θέλουν να μείνουν μακριά από όλους και μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η Σκύρος.

http___cdn.cnn.com_cnnnext_dam_assets_221219115649-10-european-islands-uncrowded-skyros.jpg
CNNi

Η αναφορά του CNNi στη Σκύρο

«Τα ελληνικά νησιά, όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος στις Κυκλάδες, μπορεί να γεμίσουν με τουρίστες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και πολλοί μπορεί να αναρωτιέστε γιατί γίνεται όλος αυτός ο ντόρος. Αν όμως θέλετε μια πιο απομονωμένη εμπειρία στα ελληνικά νησιά, στρέψτε το βλέμμα σας βόρεια στο Αιγαίο Πέλαγος, στο νησί της Σκύρου.

Ένα από τα 24 νησιά του σε μεγάλο βαθμό ακατοίκητου συμπλέγματος των Σποράδων στο βορειοδυτικό Αιγαίο, η Σκύρος είναι προσβάσιμη με πτήσεις από την ηπειρωτική Ελλάδα καθώς και με πλοίο τόσο από την ηπειρωτική Ελλάδα όσο και τα γύρω κοντινά νησιά.

Μόλις φτάσετε εκεί, υπάρχουν απομονωμένες παραλίες για να εξερευνήσετε, ένα βυζαντινό κάστρο που δεσπόζει πάνω από την κύρια πόλη και τη θάλασσα, καθώς και μια αρχαία φυλή μικροσκοπικών αλόγων, το γνωστό Σκυριανό άλογο, που ζει στην άγρια φύση μόνο σε αυτό το νησί.

Με εξαίρεση την περίοδο της Αποκριάς, όταν το περίφημο καρναβάλι της Σκύρου βάζει το νησί σε κατάσταση ασταμάτητου πάρτι με παρελάσεις και μασκαρεμένα γλέντια και πλημμύρα από Αθηναίους, είναι ένα άκρως γαλήνιο μέρος».

Η λίστα με τα καλύτερα νησιά της Ευρώπης για απομόνωση:

  • Schiermonnikoog, Κάτω Χώρες
  • Heimaey, Vestmannaeyjar, Ισλανδία
  • Νησί Flores, Αζόρες, Πορτογαλία
  • Naustholmen, Νορβηγία
  • Isle of Tiree, Σκωτία
  • Αρχιπέλαγος Berlengas, Πορτογαλία
  • Alicudi, Σικελία, Ιταλία
  • Σκύρος, Ελλάδα
  • Νησί Rathlin, Βόρεια Ιρλανδία
  • Fasta Åland, Φινλανδία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ