Σακέλλης: «Το 2016 θα είναι μια καλή χρονιά για τον τουρισμό»
«Μπορεί η τουριστική κίνηση μέχρι στιγμής να είναι σταθερή, αλλά αυτό το καλοκαίρι θα είναι σίγουρα καλύτερο από το περυσινό», εκτιμά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Blue Star Ferries και πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Μιχάλης Σακέλλης, προσθέτοντας πως «τα capital controls και το δημοψήφισμα πέρυσι το καλοκαίρι λειτούργησαν αποτρεπτικά για τους Έλληνες τουρίστες. Φέτος που δεν υπάρχουν αυτοί οι παράγοντες, αναμένεται αύξηση της κίνησης».
Ο κ. Σακέλλης σημειώνει ότι προς το παρόν δεν φαίνεται στον ορίζοντα μια επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, κάτι το οποίο θα έδινε νέα ώθηση στην ακτοπλοΐα. Ο βασικότερος λόγος γι αυτό είναι κατά τη γνώμη του, η έλλειψη νέων επενδύσεων που θα μπορούσαν να κάνουν το τουριστικό προϊόν πιο ελκυστικό.
Όσον αφορά το μέλλον του τουρισμού, ο κ. Σακέλλης είναι ιδιαίτερα συγκρατημένος, τονίζοντας ότι υπάρχουν μια σειρά από παράγοντες, για τους οποίους η Ελλάδα δεν έχει μεγάλες δυνατότητες επιρροής, όπως για παράδειγμα το Brexit ή τα οικονομικά μέτρα λιτότητας που λαμβάνονται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, τα οποία θα έχουν αρνητική επίδραση στον ελληνικό τουρισμό. Στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί και η σταθερή μείωση της αγοραστικής δύναμης του Έλληνα πολίτη τα τελευταία χρόνια.
ΟΠΕΚΕΠΕ: Η παράνομη επιδότηση των 22.944 ευρώ με παρέμβαση του γραφείου Τσιάρα
19:38
Σεισμική δόνηση 4 Ρίχτερ στη Θεσπρωτία
19:32
Ανοιχτά αύριο Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα - Ποια σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν
19:20
Τραγωδία στα Ιωάννινα: Νεκρός εντοπίστηκε 55χρονος που αγνοούνταν από μέσα Μαρτίου
19:09