FOCUS

Kουντουρά: Εφαρμόζουμε εθνική στρατηγική για τον τουρισμό

Kουντουρά: Εφαρμόζουμε εθνική στρατηγική για τον τουρισμό
CNN Greece

Ανοδική τάση δείχνουν τα στοιχεία για τον τουρισμό και φέτος τονίζει στο CNN Greece η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά υποστηρίζoντας ότι η Εθνική στρατηγική που εφαρμόζεται έχει αρχίσει να αποδίδει.

 

"Το 2016 ξεκίνησε καλά με αύξηση ποσοστών σε μονοψήφιο επίπεδο για το πρώτο πεντάμηνο ενώ το 2015 ήταν χρονιά ρεκόρ και σε αφίξεις και έσοδα", δήλωσε η κ. Κουντουρά, τονίζοντας πως ο τουρισμός φέρνει το 20% του ΑΕΠ και συνδέεται άμεσα και έμμεσα με 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας.

Ο τουρισμός αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και θα δοθούν επιπλέον κονδύλια για την προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος είπε η κ Κουντουρά ενώ αναφερόμενη στην εθνική στρατηγική για τον τουρισμό είπε ότι αποτελείται από πέντε άξονες :

  • Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου (φέτος ξεκίνησε αρχές Απριλίου και θα ολοκληρωθεί τέλη Νοεμβρίου)
  • Ενίσχυση του θεματικού τουρισμού (θρησκευτικός, συνεδριακός, θαλάσσιος,αθλητικός, πολιτιστικός,γαστρονομικός,City break τουρισμός κ.α.)
  • Προβολή νέων ελληνικών προορισμών, πέραν των δημοφιλών
  • Άνοιγμα νέων αγορών ( Κίνα , Μ.Ανατολή)
  • Προσέλκυση επενδύσεων.

Η κ. Κουντουρά ανέφερε ότι πλέον οι Ρώσοι τουρίστες παίρνουν βίζα μέσα σε 48 ώρες, πως με απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ, την Κίνα και την Κορέα καθώς και άλλες χώρες ενισχύεται η τουριστική κίνηση ενώ υπογράμμισε πως έχει αρχίσει και αποδίδει η προσπάθεια για προσέλκυση τουριστών με υψηλότερο του μέσου όρου εισόδημα.

Για τα νησιά του Αιγαίου που αντιμετωπίζουν μείωση κρατήσεων λόγω του προσφυγικού εκτίμησε ότι η εικόνα στην Κω έχει αντιστραφεί και η μείωση στο τέλος της σεζόν θα είναι μικρή και ίσως να έχει εξαλειφθεί ενώ για την Μυτιλήνη και άλλα νησιά του Βορείου Αιγαίου υπογράμμισε ότι ενισχύονται με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρσιμού αφού στους δικαιούχους που θα επιλέξουν αυτά τα νησιά προσφέρονται επιπλέον παροχές..

ΔΗΜΟΦΙΛΗ