FOCUS

Αλέξανδρος Αγγελόπουλος: Να αφήσουν τους επιχειρηματίες του τουρισμού να δουλέψουν

Αλέξανδρος Αγγελόπουλος: Να αφήσουν τους επιχειρηματίες του τουρισμού να δουλέψουν
CNN Greece

Την αμφιβολία του για το αν ο τουρισμός το 2016 θα έχει θετικό πρόσημο, εξέφρασε ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts και μέλος του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Όπως τόνισε, ο κ. Αγγελόπουλος, το προσφυγικό, η καθυστέρηση της αξιολόγησης και εσχάτως, το Brexit, είχαν επιπτώσεις στις τουριστικές αφίξεις και πρέπει να περιμένουμε μέχρι το τέλος της σεζόν για να έχουμε σαφή εικόνα.

Ο κ. Αγγελόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει απόσταση ανάμεσα στα στοιχεία που δίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού από τα αντίστοιχα ελληνικά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μέχρι τώρα η εικόνα από τα περισσότερα νησιά, τουλάχιστον μέχρι το Μάιο δεν ήταν καλή».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts εστίασε στην απουσία εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό, αμφισβητώντας τον όρο «βαριά βιομηχανία». Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «το μόνο βαρύ που έχουμε είναι τα βάρη που μας έχουν φορτώσει. Βαριά βιομηχανία για να λέγεσαι, σημαίνει ότι πάνω σε αυτό χτίζεις και στηρίζεσαι. Ότι δεν χτίζουμε είναι σίγουρο, ότι στηρίζονται είναι προφανές για να πάρουν έσοδα, τα οποία, όμως, δεν προκύπτουν φέτος. Νομίζω ότι έχει έρθει η ώρα να εγκαταλείψουμε αυτήν την ορολογία και να πάμε σε κάτι διαφορετικό. Είναι το μοντέλο της ευημερίας πάνω στο οποίο πρέπει να χτίσουμε την Ελλάδα του μέλλοντος, αλλά πρέπει να το σκεφτούμε πολύ προσεκτικά και να ακτινογραφήσουμε τις μικρές πτυχές αυτής της οικονομίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ