FOCUS

Δ. Ανδρέου: Τα κολλέγια πρέπει να πληρούν όλα τα ακαδημαϊκά στάνταρτς

Δ. Ανδρέου: Τα κολλέγια πρέπει να πληρούν όλα τα ακαδημαϊκά στάνταρτς

Για τον κ. Δημήτρη Ανδρέου, αντιπρόεδρο διοίκησης του Αμερικανικού Κολλεγίου -Deree, η φοίτηση σε ένα κολλέγιο στην Ελλάδα, σε σχέση με ένα του εξωτερικού, προσφέρει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του χαμηλότερου κόστους. "Με την προϋπόθεση βέβαια ότι το κολλέγιο στην Ελλάδα είναι πιστοποιημένο και πληροί όλα τα ακαδημαϊκά στάνταρντς". 

Για τον κ. Ανδρέου αυτό που θα πρέπει να αξιολογήσει ένας υποψήφιος φοιτητής και ένας γονιός πριν επιλέξει ένα κολλέγιο είναι α) κατά πόσο τα πτυχία που δίνει είναι σε σύνδεση με την αγορά εργασίας, αν δηλαδή οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πρακτική άσκηση κατά τη διάρκεια των σπουδών τους β) αν οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα μιας διεθνοποιημένης εμπειρίας μέσα από προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών με ξένα ιδρύματα γ)αν το κολλέγιο έχει πιστοποίηση από διεθνή οργανισμό όπως για παράδειγμα το ΝEASC και υψηλά ακαδημαϊκά στάνταρντς και δ) αν μπορεί το κολλέγιο να δικτυώσει τους αποφοίτους του με την αγορά εργασίας.

Ο κ. Ανδρέου τονίζει ότι το Deree πληροί όλα τα παραπάνω κριτήρια και έχει μεγάλη επιτυχία στην αγορά εργασίας.

Αναφορικά με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, ο αντιπρόεδρος διοίκησης του Deree είναι θετικός με την προϋπόθεση ότι οι προδιαγραφές θα είναι πολύ αυστηρές και θα υπάρχει πιστοποίηση. Τα αυστηρά κριτήρια για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα κάνουν ανταγωνιστικό το επίπεδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και επίσης τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα προσελκύσουν και ξένους φοιτητές κάτι που είναι καλό για την παιδεία και τη χώρα γενικότερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ