FOCUS

Ηλίας Φούτσης: Ιδρυτής και πρόεδρος ομίλου New York College

Ηλίας Φούτσης: Ιδρυτής και πρόεδρος ομίλου New York College

"Η ποιότητα των ελληνικών κολλεγίων, είναι σχεδόν αντίστοιχη με αυτή των ξένων" υποστηρίζει ο κ. Ηλίας Φούτσης, ιδρυτής και πρόεδρος του ομίλου New York College. Μιλώντας στο CNN Greece, ο κ. Φούτσης είπε ότι υπάρχουν σοβαρά κολλέγια στην Ελλάδα τονίζοντας ότι τα πτυχία τους αναγνωρίζονται, σε ότι αφορά τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, ως ισότιμα με αυτά των ελληνικών πανεπιστημίων. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο όλο και περισσότεροι γονείς και υποψήφιοι φοιτητές εμπιστεύονται τα κολλέγια.

Αναφορικά με τον New York College ο κ. Φούτσης τόνισε ότι έχει το πλεονέκτημα της πολυπολιτισμικότητας με φοιτητές και καθηγητές διαφορετικών εθνικοτήτων, ενώ η επέκταση του Κολεγίου με την ίδρυση παραρτημάτων σε Αλβανία και Τσεχία δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να κάνουν κάποια εξάμηνα των σπουδών τους στο εξωτερικό.

Ένα από τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των κολλεγίων σύμφωνα με τον κ. Φούτση είναι το γεγονός ότι η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται στην αγγλική γλώσσα, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να αποφοιτούν με ένα πολύ υψηλό επίπεδο γνώσης των αγγλικών, που είναι απαραίτητο στην αγορά εργασίας. Τέλος αναφορικά με το πάγιο αίτημα για ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, ο κ. Φούτσης τόνισε ότι "η άμιλλα και ο ανταγωνισμός θα φέρουν γενικότερη βελτίωση στην παρεχόμενη παιδεία στη χώρα μας".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ