FOCUS

Αντώνης Μανιάδακης: «Πρέπει να γίνει εξορθολογισμός των γραμμών»

Αντώνης Μανιάδακης: «Πρέπει να γίνει εξορθολογισμός των γραμμών»
CNN Greece

«Μπορεί προς το παρόν να υπάρχει μια πτώση της επιβατικής κίνησης στην ακτοπλοΐα, αλλά τα οικονομικά αποτελέσματα είναι καλύτερα», λέει στο CNN Greece o Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωικών γραμμών κ. Αντώνης Μανιαδάκης, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτό οφείλεται στην μείωση των τιμών στα καύσιμα.

Τα τελευταία χρόνια υπήρξε μείωση του αριθμού των πλοίων της ακτοπλοΐας, γιατί όπως λέει ο κ Μαναιδάκης, υπήρχε υπερβάλλουσα χωρητικότητα. Αυτό σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές στα καύσιμα τα προηγούμενα χρόνια, κατέστησε πολλά πλοία μη αποδοτικά, με δεδομένο μάλιστα ότι η μεγάλη επιβατική κίνηση περιορίζεται σε τρεις μήνες το χρόνο. "Σταδιακά θα πρέπει να υπάρξει εξορθολογισμός των γραμμών, να υπάρξει εξυπηρέτηση όλων των νησιών και ανανέωση και εκσυγχρονισμός των πλοίων. Αυτό όμως θέλει χρόνο και προσπάθεια. Το σημαντικότερο είναι να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας και τα πλοία να προσαρμόζονται σε αυτούς", συμπληρώνει ο κ. Μανιαδάκης.

Αναφορικά με τον παρεμβατισμό στην ακτοπλοΐα ο Δ.Σ των Μινωικών γραμμών υποστηρίζει ότι το κράτος θα πρέπει να παρεμβαίνει μόνο σε ότι αφορά στο δίπτυχο "ασφάλεια - ποιοτική μεταφορά", και στα υπόλοιπα να αφήσει την ίδια την αγορά να λειτουργήσει και να αυτορυθμιστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ