FOCUS

Γιώργος Βερνίκος: Δεν υπήρξε ποτέ εθνική στρατηγική στο yachting

Γιώργος Βερνίκος: Δεν υπήρξε ποτέ εθνική στρατηγική στο yachting
CNN Greece

 Το σταθερό οικονομικό περιβάλλον στη χώρα, είναι για τον κ. Γιώργο Βερνίκο, το βασικό στοιχείο που θα δώσει νέα ώθηση στο θαλάσσιο τουρισμό στην Ελλάδα.

Όπως τονίζει μιλώντας στο CNN Greece, o πρόεδρος του ομίλου Vernicos Yachts, με δεδομένο το πλεονέκτημα της γεωγραφικής της θέσης, η χώρα μας έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού, αρκεί να ξεφύγει από κάποιες ιδεοληψίες του παρελθόντος και να ανακτήσει την αξιοπιστία της.

"Στην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ μέχρι τώρα μια εθνική στρατηγική για το yachting ", υπογραμμίζει ο κ. Βερνίκος "και ταυτόχρονα έχουμε έναν ισχυρό ανταγωνιστή, την Τουρκία συγκεκριμένα, που έχει κάνει άλματα στον συγκεκριμένο κλάδο." Αυτό που χρειάζεται για να δοθεί νέα ώθηση στο θαλάσσιο τουρισμό, συνεχίζει ο κ. Βερνίκος, είναι το θεσμικό πλαίσιο να γίνει περισσότερο ευέλικτο με βάση τη διεθνή εμπειρία ώστε να απαντά γρήγορα και αποτελεσματικά στις κινήσεις των ανταγωνιστών και ταυτόχρονα οι υποδομές, και συγκεκριμένα οι μαρίνες, να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση και να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.

Για τον κ. Βερνίκο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόβλημα με τις μαρίνες στην Ελλάδα. Αντίθετα ο αριθμός τους επαρκεί, οι περισσότερες έχουν κενές θέσεις και αυτό που χρειάζεται είναι να προσελκύσουμε περισσότερα σκάφη. "Σήμερα, με την οικονομική κρίση, βρισκόμαστε σε μία κατάσταση άμυνας. Δεν μπορούμε να ονειρευόμαστε μεγάλα έργα όπως στο παρελθόν. Άρα αυτό που χρειάζεται είναι επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου και συντήρηση των υποδομών μας, σε όσα αφορούν τον κλάδο καθαυτό. Σε γενικότερο πλαίσιο όλως αυτό που χρειαζόμαστε είναι να λειτουργήσει η οικονομία, να λειτουργήσει το τραπεζικό σύστημα και να ξέρει με βεβαιότητα αυτός που έχει σκάφος πόσα θα πληρώνει" καταλήγει ο κ. Βερνίκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ