FOCUS

Χειροποίητα ποδήλατα, φιγούρες και ηλιακή ενέργεια στο Γκάζι

Χειροποίητα ποδήλατα, φιγούρες και ηλιακή ενέργεια στο Γκάζι

Δυνατός ήλιος, αμέτρητα ποδήλατα, βόλτες στο κέντρο της πόλης, κόσμος κάθε ηλικίας και ένα βαθύ τηγάνι με αρκετά ποπ κορν για όλους... Αυτή θα ήταν σε τίτλους η Κυριακή που περάσαμε στο Athens Bike Festival, που διοργανώθηκε για συνεχή χρονιά στο Γκάζι στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

LP1 7850

Κάποιοι ήρθαν για να δουν από κοντά και να οδηγήσουν τα τελευταία μοντέλα των μεγαλύτερων κατασκευαστών ποδηλάτων, άλλοι για να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους στις ειδικά διαμορφωμένες πίστες, ενώ οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό βραδυπορίας με τίτλο "Ο πιο αργός κερδίζει" προσπάθησαν να ισορροπήσουν στα ποδήλατά τους για πάνω από μισή ώρα διανύοντας μόλις 10 μέτρα!

Ποδήλατα για κάθε γούστο

LP1 7916

Η Tεχνόπολη γέμισε από ποδήλατα για κάθε γούστο και βαλάντιο, όμως την προσοχή μας κέρδισαν τα κουκλίστικα ξύλινα ποδήλατα του Γιώργου Παναγή, ο οποίος αποφάσισε να κάνει το μεράκι του επάγγελμα και να στραφεί στην κατασκευή ποδηλάτων όταν πρόσφατα έμεινε άνεργος. Ο νέος κατασκευαστής μας μίλησε για την αγάπη του για το ποδήλατο και για τις ιδιαιτερότητες των μοναδικών χειροποίητων δημιουργιών του.

Solarize Athens, solarize Greece!

Τα τελευταία χρόνια το ποδήλατο έχει γίνει αναμφισβήτητα μόδα... Πρωτίστως όμως το ποδήλατο είναι ένα οικονομικό μέσο μετακίνησης, ο καλύτερος τρόπος να υιοθετήσουμε έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής και το κλειδί για μια καθαρότερη πόλη.

LP1 7926

Πιστή στο ραντεβού της με το Athens Bike Festival, για άλλη μια χρονιά, η Greenpeace Ελλάδας επέλεξε να στρέψει το ενδιαφέρον μας στο μεγαλύτερο εθνικό μας κεφάλαιο, που δεν είναι άλλο από ...τον ήλιο! Οι ακτιβιστές της κέρασαν τους επισκέπτες ποπ κορν μαγειρεμένο με ηλιακή ενέργεια και διοργάνωσαν την καθιερωμένη πλέον ποδηλατοδρομία Solar Ride, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 500 ποδηλάτες διεκδικώντας καθαρότερη ενέργεια.

"Αν η Ελλάδα στραφεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τότε θα κάνει μια πολύ αποφασιστικη κίνηση για να βγει από αυτή την κρίση," είπε στο CNN Greece ο Δημήτρης Ιμπραήμ, υπεύθυνος εκστρατειών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.. "Το όραμά μας είναι να μπορέσει κάθε ελληνικό νοικοκυριό να έχει ένα φωτοβολταϊκό στο σπίτι του. Είναι το μέλλον... δεν είναι δυνατο να το βλέπουμε στη συννεφιασμένη Γερμανία και να μην το βλέπουμε στην ηλιόλουστη Ελλάδα," κατέληξε.

Το (οικολογικό) όχημα για μια καλύτερη ζωή

LP1 7945

Αν, λοιπόν, στη λίστα των αποφάσεων σας για τη νέα σεζόν βρίσκεται το να παραμείνετε fit, ή το να κάνετε επιτέλους λίγη οικονομία ή να μειώσετε το ενεργειακό σας αποτύπωμα, όπως κάθε ευσυνείδητος πολίτης του 21ου αιώνα οφείλει, το ποδήλατο μπορεί να είναι το σημαντικότερο βήμα προς τον στόχο σας!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ