FOCUS

Φωτογράφος αποτυπώνει απογειώσεις αεροπλάνων απ' όλο τον κόσμο σε ενιαία εικόνα (Pics+Vid)

Φωτογράφος αποτυπώνει απογειώσεις αεροπλάνων απ' όλο τον κόσμο σε ενιαία εικόνα (Pics+Vid)
Mike Kelley

Η στιγμή της απογείωσης ενός αεροπλάνου αποτελεί μία από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες που μπορεί να κρατήσει κανείς αποτυπωμένες στο μυαλό του.

Ο Αμερικανός φωτογράφος Mike Kelley ταξίδευε επί δύο ολόκληρα χρόνια προκειμένου να απαθανατίσει με τον φωτογραφικό του φακό αεροπλάνα κατά τη διάρκεια της απογείωσης.

«Σε αυτές βλέπουμε μια σειρά από αεροπλάνα τα οποία φαίνεται σαν να απογειώνονται ταυτόχρονα, να πετούν δίπλα δίπλα και να κατακλύζουν τους ουρανούς, σαν σμήνη πτηνών», λέει στο CNN Greece.

Τι ήταν αυτό που σε ενέπνευσε να φωτογραφίσεις αεροπλάνα κατά τη διάρκεια της απογείωσης ρώτησα: «Την πρώτη φωτογραφία την σχεδίασα το 2014 όταν επισκέφτηκα το αεροδρόμιο του Λος Άντζελες. Πάντα με γοήτευαν τα αεροπλάνα και μια ημέρα ενώ βρισκόμουν στο LAX αποφάσισα να καταγράψω ορισμένες απογειώσεις. Στη συνέχεια ανέβασα τη φωτογραφία στο διαδίκτυο λέγοντας: "Δείτε αυτή τη φωτογραφία που δημιούργησα, είναι κουλ" και πράγματι έγινε viral».

«Φωτογραφίζω με μια Pentax 645z και μια Canon 5dsr. Έχω πολύ υπομονή όταν φωτογραφίζω ενώ ψάχνω το καλύτερο σημείο για τραβήξω από την καλύτερη γωνία», απαντά στην ερώτηση για τον τρόπο που φωτογραφίζει.

Όσο αφορά το αγαπημένο του αεροδρόμιο απαντά: «Το Άμστερνταμ. Είναι σε μια καταπληκτική τοποθεσία, πολύ ήσυχο, πολύ πράσινο. Ο καθένας είναι ευγενικός και εξυπηρετικός. Υπάρχει επίσης μια καταπληκτική ποικιλία αεροσκαφών» και προσθέτει « Συνολικά έχω φωτογραφίσει 13 ή 14 αεροδρόμια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ