FOCUS

Το Παρίσι μέσα από τις «μαγικές» βιτρίνες του

Το Παρίσι μέσα από τις «μαγικές» βιτρίνες του
Sebastian Erras

Το Παρίσι δεν είναι μόνο ο Πύργος του Άιφελ, η Αψίδα του θριάμβου, η Μονμάρτρη και το Λούβρο.

Όλο και περισσότεροι επιχειρηματίες ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό, παρουσιάζοντας με υπερηφάνεια τις επιχειρήσεις τους σε ντόπιους και ξένους.

Κάθε ένα από αυτά τα καταστήματα δίνει τη δική του πινελιά στο «savoir faire» της πόλης.Το pixartprinting έχει συνεργαστεί με τον φωτογράφο Sebastian Erras για την παραγωγή της εκπληκτικής φωτογραφικής σειράς «paris re-tale», ένα έργο που αφηγείται την ιστορία της γαλλικής πρωτεύουσας μέσα από τις βιτρίνες της.

Ο φωτογράφος μιλώντας στο CNN Greece μας εξηγεί πως φωτογραφίζει τις προσόψεις, τις εκλεκτές βιτρίνες, τη vintage σήμανση και τα περίτεχνα διακοσμητικά στοιχεία των καταστημάτων της πόλης.

«Για το φωτογραφικό αυτό πρότζεκτ συνεργάστηκα με την PixartPrinting. Η ιδέα ήταν να δείξουμε τα πορτραίτα αυτών των ανθρώπων που εργάζονται μέσα σε αυτά τα καταστήματα με τις υπέροχες βιτρίνες. Θέλαμε να αναδείξουμε το πάθος τους και τις δεξιοτεχνίες τους. Το Παρίσι δεν είναι η μοναδική πόλη που θέλουμε να φωτογραφίσουμε. Σύντομα θα φωτογραφίσουμε και άλλες πόλεις και θα αναδείξουμε νέες ενδιαφέρουσες ιστορίες» μας λέει ο Sebastian.

Όσο αφορά την αγαπημένη του φωτογραφία από το έργο αναφέρει: « Λατρεύω αυτή του εστιατορίου “Fish - La Boissonniere”. Ο σχεδιασμός του ψηφιδωτού είναι πανέμορφος και το μάτι πέφτει πάνω σε αυτό. Θυμάμαι να περπατάω πάνω σε αυτό και το θαυμάζω απ' όταν ήρθα για πρώτη φορά στο Παρίσι».

«Τις περισσότερες φορές φωτογραφίζω με μια Canon 6D. Υπάρχουν στιγμές που βγάζω φωτογραφίες με το iPhone μου κάτι που κάνω περισσότερο στις ιδιωτικές μου στιγμές», μας λέει για τη φωτογραφική μηχανή που χρησιμοποιεί.

Όσο αφορά τα σχέδια του για το μέλλον είπε: «Σύντομα θα φωτογραφίσω τη Λισαβώνα και ελπίζω στο μέλλον να έχω περισσότερες ενδιαφέρουσες συνεργασίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ