FOCUS

Eron: Ο ανατρεπτικός καλλιτέχνης γκράφιτι από την Ιταλία

Eron: Ο ανατρεπτικός καλλιτέχνης γκράφιτι από την Ιταλία
Eron

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 70’ στη Νέα Υόρκη. Νέοι καλλιτέχνες, κρατώντας ένα σπρέι στο χέρι, άρχισαν να ζωγραφίζουν στους γκρίζους τοίχους της μεγαλούπολης και να τους δίνουν χρώμα. Πολύ γρήγορα η τέχνη του δρόμου ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο, με αποτέλεσμα το γκράφιτι να γίνει γρήγορα ένας τρόπος έκφρασης για πολλούς ανθρώπους.

Όταν το γκράφιτι έκανε τα πρώτα του δειλά βήματα στις Η.Π.Α, ο Davide Salvadei ήταν μόλις τριών ετών. Γεννημένος στο Rimini της Ιταλίας το 1973, ο νεαρός καλλιτέχνης έπιασε για πρώτη φορά το σπρέι στα χέρια του στα 15 του χρόνια.

Ο μικρός ξεκίνησε να μουτζουρώνει αυτοκίνητα και τοίχους της πόλης μέχρι να ανακαλύψει το στυλ του. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν ένα όνομα και αυτό θα ήταν Eron.

Ο Eron είναι από τους λίγους γκραφιτάδες που έχουν ακαδημαϊκή εκπαίδευση καθώς είναι τελειόφοιτος της Σχολής καλών τεχνών του Urbimo.

Τα έργα του έχουν κυρίως κοινωνικά μηνύματα. Μια από τις γνωστότερες του παρεμβάσεις έγινε στην θόλο της εκκλησίας του San Martino στο Riparotta του Ρίμινι. Όσο αφορά την τεχνοτροπία του ο Ιταλός καλλιτέχνης δημιουργεί ρεαλιστικές σκιές σε ένα τρισδιάστατο εφέ, που κάνει τα έργα του ακόμη πιο εντυπωσιακά.

Ψηφίστηκε ως ο καλύτερος Ιταλός καλλιτέχνης δρόμου από το περιοδικό Aelle Magazine.

4
1
2
3
5

ΔΗΜΟΦΙΛΗ