FOCUS

Rage rooms: Η νέα τάση για ... εκτόνωση (vid & pics)

Rage rooms: Η νέα τάση για ... εκτόνωση (vid & pics)
CNN GREECE

Σκεφτείτε για λίγο πόσες φορές πάνω στα νεύρα σας νιώσατε την ανάγκη να σπάσετε κάτι. Ένα πιάτο, ένα τασάκι, την τηλεόραση, το κινητό σας ή ακόμη και τον υπολογιστή σας.

Ασφαλώς η ανάγκη να σπάσεις κάτι δεν είναι δείγμα εκνευρισμού μόνο αλλά είναι κι ένας τρόπος εκτόνωσης, ίσως και διασκέδασης.

Λίγο η πολύβουη πόλη που ζούμε, λίγο το άγχος που μας κατακλύζει καθημερινά, λίγο ίσως οι συνεργάτες στη δουλειά μας έχουν ωθήσει λίγο πολύ όλους να αισθανθούμε την ανάγκη να μπούμε σπίτι και να σπάσουμε ότι βρούμε μπροστά μας.

Το σπάσιμο αντικειμένων δεν είναι μόνο μέσο ξεσπάσματος αλλά κι ένας τρόπος διασκέδασης (είτε έχεις νεύρα, είτε όχι).

Αυτό λοιπόν σκέφτηκαν Ελένη Δρίβα και ο Σπύρος Τρικαλιώτης και, έπειτα από ένα ταξίδι στην Αργεντινή που τους έβαλε ιδέες, δημιούργησαν έναν τέτοιο χώρο.

Έτσι, σε έναν πολυσύχναστο δρόμο στην περιοχή του Ψυρρή, σε ένα υπόγειο μαγαζί της οδού Πιττάκη, η Ελένη και ο Σπύρος δημιούργησαν με πολύ μεράκι και χιούμορ έναν χώρο, όπου κάθε Αθηναίος μπορεί να περάσει καλά, κάνοντάς τα πάντα «γυαλιά καρφιά».

Όπως λένε και οι ίδιοι ο αριθμός έξι της οδού Πιττάκη είναι ένας χώρος στον οποίο «Έρχεσαι, σπας, ξεσπάς».

Κατεβαίνοντας την πράσινη σκάλα του μαγαζιού, θα σε καλωσορίσουν με χαμόγελο η Ελένη και ο Σπύρος ενώ στα δεξιά σου συναντάς δύο ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια, το ένα με έναν στόχο στον τοίχο και το άλλο ζωγραφισμένο σαν ένα διαμέρισμα.

Ευθεία μπροστά θα δεις στοιβαγμένες δεκάδες τηλεοράσεις ενώ λίγο πιο δίπλα εκατοντάδες μπουκάλια, πληκτρολόγια, κινητά, εκτυπωτές και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς έτοιμα να τα κάνει λίμπα.

Αφού λοιπόν φορές τον κατάλληλο εξοπλισμό (μια ειδική ολόσωμη φόρμα και ένα προστατευτικό κράνος) κι ενώ προηγουμένως έχεις επιλέξει τη μουσική που θες από ροκ, λαικά μέχρι και δημοτικά (μπορεί να σου φαίνεται περίεργο όμως σύμφωνα με την Ελένη και τον Σπύρο τα δημοτικά έχουν μεγάλη ζήτηση), μπαίνεις στην ειδική αίθουσα κι εκεί για τα επόμενα 10-15 λεπτά έχεις έναν και μόνο στόχο... να τα κάνεις όλα θρύψαλα.

Όπως λέει στο CNN Greece η Ελένη, η ιδέα ενός τέτοιου χώρου γεννήθηκε και στους δύο σε ένα ταξίδι τους στη Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα στην Αργεντινή, όταν είδαν κάτι παρόμοιο.

«Απρογραμμάτιστα και στην πλάκα είπαμε να ψάξουμε για χώρους. Το ένα έφερε το άλλο κι όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Όλα ξεκίνησαν τέλος Σεπτεμβρίου και αρχές Νοεμβρίου ήταν όλα έτοιμα» λέει η Ελένη.

Όλα όσα θα βρεις μέσα στο μαγαζί για να σπάσεις, είναι καινούργια, αγορασμένα από προμηθευτές. Οι τηλεοράσεις είναι αγορασμένες από ανακύκλωση και μετά το σπάσιμό τους ανακυκλώνονται κανονικά. Η διαλογή τονίζει στο CNN Greece η Ελένη είναι προσεκτική δηλαδή όσα ανακυκλώνονται, ανακυκλώνονται σωστά κι όσα απορρίπτονται, απορρίπτονται σωστά. Τα γυάλινα αντικείμενα ο Σπύρος και η Ελένη τα αγοράζουν από παλαιοπωλεία και τα οποία θα ανακυκλωθούν μετά.

Ερωτηθείς ο Σπύρος για τον λόγο που κάποιος επισκέπτεται το «rage room» στου Ψυρρή, απαντά πως ο λόγος κυρίως είναι η νέα εμπειρία αλλά και πως «όλοι έχουν απωθημένο μια τηλεόραση».

«Μετά από μια αγχωτική εβδομάδα με νεύρα, μοιάζει με εκτόνωση του στρες. Έχεις κάτι να κάνεις, να εκτονωθείς και να σπάσεις πράγματα» λέει στο CNN Greece παίκτης, ο οποίος λίγο πριν είχε σπάσει δεκάδες μπουκάλια με σφυριά και ρόπαλα αλλά και μια τηλεόραση (η αγαπημένη των πελατών του rage room).

Δεν χρειάζονται πολλά για να επισκεφθείς τον συγκεκριμένο χώρο, μόνο όρεξη για σπάσιμο, καλή παρέα, μια λίγο αγχωτική εβδομάδα και ασφαλώς να έχεις απωθημένο μια τηλεόραση ή ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ