FOCUS

Άλπεις: Ταξίδι στην κορυφή της Ευρώπης (vid)

Άλπεις: Ταξίδι στην κορυφή της Ευρώπης (vid)
Vimeo

Κατάλευκες βουνοπλαγιές, τρομακτικά φαράγγια, γραφικά χωριά, τρένα που διασχίζουν τους ορεινούς όγκους μέσα από δύσβατα περάσματα και αιώνια χιόνια. Αυτές είναι ορισμένες από τις εικόνες που βλέπει όποιος επισκέπτεται το μαγευτικό κόσμο των Άλπεων.

Ο σκηνοθέτης Joshua Cowan ταξίδεψε στις Άλπεις και κατέγραψε τις ομορφιές των Γερμανικών, των Αυστριακών και των Ιταλικών Άλπεων πριν μας χαρίσει αυτό το υπέροχο βίντεο.

«Βρέθηκα στην περιοχή πέντε μέρες.Ταξίδεψα με αυτοκίνητό στις Γερμανικές και Αυστριακές Άλπεις, ενώ έφτασα μέχρι την περιοχή των Δολομιτών στην Ιταλία. Στη συνέχεια έκανα και ένα δεύτερο ταξίδι στην Κεντρική Γερμανία όπου βιντεοσκόπησα τη σιδηροδρομική γραμμή του Brocken», λέει ο Joshua Cowan στο CNN Greece.

«Έφτασα με αεροπλάνο στο Ίνσμπρουκ της Αυστρίας και στη συνέχεια ενοικίασα ένα αυτοκίνητο. Μαζί μου δεν είχα κάποιον να με βοηθάει καθώς είχα κάνει έρευνα και ήξερα που ακριβώς ήθελα να πάω».

Ποιο ήταν το αποκορύφωμα του ταξιδιού σας στις Άλπεις, ρωτάω: «Η περιοχή των Δολομιτών. Έχω κάνει πολλά ταξίδια στη ζωή μου και δεν έχω δει τόσο όμορφο μέρος».

«Ξυπνώντας κάθε μέρα στις τέσσερις το πρωί για να πιάσω την ανατολή του ηλίου βρέθηκα μέσα σε μια χιονοθύελλα. Το αυτοκίνητο δεν είχε ελαστικά κατάλληλα για χιόνι και η οδήγηση ήταν πολύ επικίνδυνη», απαντά στην ερώτηση αν αντιμετώπισε επικίνδυνες καταστάσεις.

Οι Άλπεις χωρίζονται σε Δυτικές και Ανατολικές. Ο διαχωρισμός γίνεται κατά μήκος του Ρήνου ως τη λίμνη Κόμο.

Οι Δυτικές Άλπεις βρίσκονται στην Ιταλία, Γαλλία και Ελβετία ενώ οι Ανατολικές Άλπεις στις Αυστρία, Γερμανία, Ιταλία, Λίχτενσταϊν, Σλοβενία και Ελβετία. Η υψηλότερη κορυφή των Δυτικών Άλπεων είναι το Mont Blanc, στα 4.810 μέτρα και των Ανατολικών Άλπεων το Piz Bernina στα 4.052 μέτρα.



ΔLPINE ADVENTURE from Joshua Cowan on Vimeo.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ