FOCUS

Μήνυμα ενότητας των Χριστιανικών Eκκλησιών στην παρουσίαση της αποκατάστασης του Παναγίου Τάφου

Μήνυμα ενότητας των Χριστιανικών Eκκλησιών στην παρουσίαση της αποκατάστασης του Παναγίου Τάφου
Σύνθεση CNN Greece

Μήνυμα ενότητας και συνεργασίας στέλνουν οι ηγέτες των Χριστιανικών Εκκλησιών με αφορμή την επίσημη παρουσίαση της ολοκλήρωσης των εργασιών αποκατάστασης του Παναγίου Τάφου που αναμένεται να γίνει την Τετάρτη 22 Μαρτίου στο Ναό της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ.

Το CNN Greece παρουσιάζει το πρόγραμμα της εκδήλωσης και τη διαμόρφωση στο εσωτερικό του Ναού της Αναστάσεως προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή. Οι εκκλησιαστικοί ηγέτες αναμένεται να συγκεντρωθούν λίγο πριν τις 10.00 το πρωί στον προαύλιο χώρο του εμβληματικού Χριστιανικού Ναού και θα εισέλθουν όλοι μαζί στο εσωτερικό του.

Μήνυμα θα απευθύνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Καρδινάλιος Λεονάρντο Σάντρι Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Αγίας Έδρας για τις Ανατολικές Εκκλησίες και ο προκαθήμενος της Αποστολικής Εκκλησίας της Αρμενίας, Καθολικός Πατριάρχης Γκαρέγκιν Β’. Μηνύματα θα απευθύνουν οι επικεφαλείς των Χριστιανικών Εκκλησιών που έχουν δικαίωμα στη διαχείριση του Παναγίους Τάφου. Εκτός από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο θα μιλήσει εκ μέρους του Φραγκισκανικού Τάγματος ο πατέρας Φραντσέσκο Πατόν, ο Αρμένιος Πατριάρχης Ιεροσολύμων.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ακουστούν ύμνοι και των τριών Χριστιανικών δογμάτων. Στην επίσημη τελετή, θα είναι παρών ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, υπουργοί της κυβέρνησης του Ισραήλ, μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκπρόσωποι της Αθωνικής Πολιτείας και των ανά τον κόσμο Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Aμέσως μετά οι εκκλησιαστικοί ηγέτες θα μεταβούν στην μεγάλη αίθουσα του Πατριαρχείου προκειμένου να γίνει η παρουσίαση των εργασιών της αποκατάστασης του Παναγίου Τάφου από την επιστημονικά υπεύθυνη για την αποκατάσταση του έργου, καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου κ. Αντωνία Μοροπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες στην τελετή προσεκλήθη και ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί το σπουδαιότερο μνημείο του Χριστιανισμού το συντομότερο δυνατό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ