FOCUS

Τα διαμάντια της ελληνικής οικονομίας

Τα διαμάντια της ελληνικής οικονομίας
Η κυρία Γεωργία Βέρδη, διευθύντρια διασφάλισης ποιότητας του ομίλου επιχειρήσεων ΒΙΑΝΕΞ, παραλαμβάνει το βραβείο από τον κ. Λόη Λαμπριανἰδη. γενικό γραμματέα Στρατηγικών και ιδιωτικών επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας

Τα διαμάντια της ελληνικής οικονομίας είναι πολλά και μέσα σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες λάμπουν περισσότερο. Με την συμμετοχή δεκάδων επιχειρηματιών και εκπροσώπων των σημαντικότερων επιχειρηματικών ομίλων της χώρας, απονεμήθηκαν και φέτος οι καταξιωμένες επιχειρηματικές διακρίσεις Diamonds of the Greek Economy, σε μία λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Πρόκειται για το ετήσιο φόρουμ επιχειρηματικής αριστείας και υγιούς επιχειρηματικής δραστηριότητας που οργανώνει η εταιρεία New Times Publishing υπό την αιγίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του ΕΟΤ.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, απηύθυναν χαιρετισμό και παρέδωσαν τα βραβεία στους εκπροσώπους των επιχειρήσεων, η υπουργός Τουρισμού, κ Έλενα Κουντουρά ο κ. Λόης Λαμπριανἰδης, γενικός γραμματέας Στρατηγικών και ιδιωτικών επενδύσεων του
υπουργείου Οικονομίας, ο κ. Θανάσης Μπούρας, βουλευτής Αττικής, τ. υφυπουργός Οικονομίας και τ. γενικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, ο κ. Κωνσταντίνος Μπἰτσιος, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΔΣ. του ΣΕΒ, ο κ. Λὐσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας FΕΗΑΤΤΑ και ο κ. Σίμος Αναστασόπουλος, πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Παραβρέθηκαν ακόμη, ξένοι πρεσβευτές και εκπρόσωποι πρεσβειών, εμπορικοί ακόλουθοι πρεσβειών και μικτών εμπορικών επιμελητηρίων διαφόρων χωρών,οργανισμών και φορέων του δημοσίου.
Όπως είπε στο CNN Greece ο κ. Σπύρος Κτενάς, επικεφαλής της New Times publishing, “κάθε χρόνο γίνεται η αξιολόγηση των 17.000 μεγαλύτερων επιχειρήσεων στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, όπως είναι η κερδοφορία, οι επενδύσεις κτλ. Το Diamonds of the Greek Economy δίνει ένα στίγμα αισιοδοξίας σε μια δύσκολη περίοδο για την οικονομία”

Ο Επικεφαλής της New Times Publishing που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης, κ. Σπύρος Κτενάς. Πηγή: CNN Greece

Η υπουργός τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά στον χαιρετισμό της τόνισε ότι ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης συνεισφέροντας περισσότερο από 20% στο ελληνικό ΑΕΠ και με ένα εκατομμύριο έμμεσες και άμεσες θέσεις εργασίας.

Στόχος του Diamonds of the Greek Economy είναι να στραφούν οι προβολείς της δημοσιότητας στις δυναμικότερες ελληνικές επιχειρήσεις που αντέχουν στις συνέπειες της κρίσης εμφανίζοντας ανοδική πορεία. Επίσης στόχος είναι να αναδειχθούν οι επιχειρήσεις και οι τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας με τις μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης, τα εργαλεία που αξιοποιούν οι επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην άσκηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

Τα βραβεία

Τις τιμητικές διακρίσεις παρέλαβαν για λογαριασμό των εταιριών που βραβεύτηκαν οι εξής:
Ιουλία Τσέτση, διευθύνουσα σύμβουλος της Uni-Phrma
Θεόδωρος Κιτσάκος, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ
Απόστολος Παπαβασιλείου, διευθύνων σύμβουλος της Σωληνουργεία Κορίνθου ΑΕ
Αντώνης Μαυρίδογλου, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ και ΜΠΑΡΜΠΑ
ΣΤΑΘΗΣ ΑΕ
Χαράλαμπος Βαρελάς, εμπορικός διευθυντής της Megara Resins
Θεόδωρος Παναγόπουλος, Group Business Controler της Ελληνικά Kαλώδια ΑΕ
Θεόδωρος Τρύφων, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, αντιπρόεδρος και
διευθύνων σύμβουλος της Elpen
Βασίλης Γκόβαρης, επιτελικός διευθυντής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του ομίλου Χρηματιστήριο Αθηνών

Γιάννης Φατσέας, Tugboats manager του Spanopoulos Group
Κωνσταντίνα Καρατοπούζη, διευθύντρια οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών της Lamda Development ΑΕ
Μάκης Παπαταξιάρχης, διευθύνων σύμβουλος της Janssen Hellas
Δημήτριος Μιχελογιάννης, αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης Κρήτης
Δημήτρης Αναγνωστάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boehringer Ingelheim
Κωνσταντίνος Γιαννίδης, πρόεδρος της Vitex και του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου
Γεωργία Βέρδη, διευθύντρια διασφάλισης ποιότητας του ομίλου επιχειρήσεων ΒΙΑΝΕΞ
Κώστας Παντελίδης, εμπορικός Διευθυντής της Power Health
Kωνσταντίνος Πάνος, πρόεδρος του ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ
Νίκος Καλημέρης, γενικός διευθυντής καταναλωτικών και επαγγελματικών προϊόντων Ελλάδος της Γρ. Σαράντης ΑΒΕΕ
Ιωάννα Δέμου, μελος ΔΣ της DEMO ΑΒΕΕ
Eυστάθιος Λιβανός, γενικός διευθυντής Τμήματος Ογκολογίας της Novartis Hellas
Aθανάσιος Συριανός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της EZA
Γιώργος Βελίδης, senior marketing manager της Τ.Ε.ΜΕ.Σ – Costa Navarino
Μανώλης Μανούσος, CEO και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της CYAN Group of Hotels
Κωνσταντίνος Κοτζιάς, διευθυντής επικοινωνίας Pharmathen
Γιάννης Μαντάς, εμπορικός διευθυντής του τμήματος Business Solutions της LG Electronics Hellas
Χρήστος Διονέλης. διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ
Σταύρος Γούτσος, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ΔΕΗ

Πλήθος επιχειρηματιών, πολιτικών και εκπροσώπων ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Πηγή CNN Greece

Βραβεία παρέλαβαν επίσης εκπρόσωποι των εταιρειών Χαλκόρ, Σιδενόρ, Ελβάλ, ΣΕΒΙΤΕΛ. Πουκαμισάς, Μασούτης, Ελληνικά Πετρέλαια, Φαρμακαποθήκη Πάνου, GAP, Atlas Tapes,
Σκλαβενίτης Σ/Μ, Atrium Hotels και Παπαστράτος. Επίσης ο κ. Δημήτρης Μούρσας, σύμβουλος επιχειρήσεων στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Απονεμήθηκαν επίσης certificates στις επιχειρήσεις Α-Β Βασιλόπουλος, Πλαίσιο Computers, Νηρεύς Iχθυοκαλλιέργειες, ΡΕΤ CITY, Zancou Shoes, Eurochem, Argo Hellas, ΜΕΓΑ Προϊόντα Ατομικής Υγιεινής, Ελληνικά κελάρια Οίνων, Χήτος ΑΒΕΕ, Ιωακειμίδης, Chimar, Adelco, DOW Hellas, Green Cola Hellas, ΕΨΑ, Ιονική Σφολιάτα, Νιτσιάκος, LOUX Μαρλαφέκας,
Ενόρασις, Ευβοϊκή Ζύμη και Hotel Nrain. Atrium Hotels, TUI Hellas, TOR Hotel Group, Porto Carras, Λάμψα – Grande Bretagne, SANI, Electra Hotels, Mykonos Gran & resort, ΓΕΚΕ-President, Esperia Group από Ρόδο, Διακομιχάλης ΑΕ, Petasos Resorts & spa – Asteras, Αχινοπόδι, Sunwing Hotels Hellas, Σοσιμέξ ΑΕ Ρόδου, Ακτές Αιγαίου ΑΕ -Cavo Tagoo Μύκονος, Χατζηλαζάρου Ρόδος.

Η εταιρεία New Times Publishing δραστηριοποιείται στον τομέα της έντυπης και ηλεκτρονικής πληροφόρησης ενώ διαθέτει μια πλούσια τράπεζα οικονομικών και επιχειρηματικών πληροφοριών με στοιχεία για τις σημαντικότερες επιχειρήσεις της χώρας. Η New Times Publishing διαθέτει τα παρακάτω ηλεκτρονικά και έντυπα κανάλια επικοινωνίας:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ