FOCUS

Το μοναχικό ταξίδι του «κυνηγού» καταιγίδων Mike Olbinski σε 10 Πολιτείες των ΗΠΑ (Pics&Vid)

Το μοναχικό ταξίδι του «κυνηγού» καταιγίδων Mike Olbinski σε 10 Πολιτείες των ΗΠΑ (Pics&Vid)
Mike Olbinski

Το να «κυνηγάς» καταιγίδες θέλει ιδιαίτερη «τρέλα» κάτι που διαθέτει σε μεγάλο βαθμό ο Mike Olbinski. Ο νεαρός φωτογράφος είναι γνωστός για τα εντυπωσιακά timelapse που δημιουργεί σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Στα βίντεο του κυριαρχούν οι ανεμοστρόβιλοι, οι καταιγίδες και οι κεραυνοί.Το τελευταίο του project, με ονομασία «Pursuit», το αφιερώνει στην ομορφιά των καταιγίδων και την αξία της επιμονής.

«Το «Pursuit» είναι αποτέλεσμα 28 ημερών κυνηγιού καταιγίδων σε 10 Πολιτείες των ΗΠΑ, μια οδύσσεια πολλών χιλιομέτρων και αμέτρητων εικόνων τις οποίες στη συνέχεια ξεσκαρτάρισα για να δημιουργήσω το βίντεο», λέει ο Mike στο CNN Greece.

«Πήγα στην Μοντάνα, τη Βόρεια Ντακότα, τη Νότια Ντακότα, το Κάνσας, το Κολοράντο, το Ουαϊόμινγκ, τη Νεμπράσκα, το Τέξας, το Νέο Μεξικό και την Οκλαχόμα.»

Υπήρξαν στιγμές που ταξίδευα μόνος και άλλες που ήμουν με φίλους κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Πώς ντύνεσαι στη διάρκεια των καταιγίδων, ρωτάω: «Φοράω κανονικά ρούχα, σορτς και κοντομάνικες μπλούζες ως επί το πλείστον. Μου αρέσουν ιδιαίτερα οι μπλούζες με υπερήρωες. Κάπου - κάπου φοράω ένα ελαφρύ μπουφάν όταν βλέπω να πλησιάζει μια καταιγίδα.»

Αναρωτιέμαι αν υπήρξαν στιγμές που φοβήθηκε: «Σπάνια φοβάμαι όταν κυνηγάω καταιγίδες. Ωστόσο υπάρχουν στιγμές που αγχώνομαι. Αυτό συμβαίνει όταν προσπαθώ να φωτογραφίσω τον πυρήνα μιας καταιγίδας.»

20150601 258422

Που και πότε εμφανίζονται οι ανεμοστρόβιλοι τον ρωτάω: «Οι ανεμοστρόβιλοι μπορούν να εμφανιστούν οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου, σχεδόν οπουδήποτε, αλλά είναι σίγουρα πιο συνηθισμένοι κατά τη διάρκεια της άνοιξης στις κεντρικές πεδιάδες των Ηνωμένων Πολιτειών και στις Μεσοδυτικές Πολιτείες .»

Λατρεύω αυτό που κάνω και αισθάνομαι ευλογημένος που μπορώ και κυνηγάω καταιγίδες.

Pursuit (4K) from Mike Olbinski on Vimeo.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ