ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός - Μαρκόπουλος στο CNN Greece: Ολοκληρωμένη η κυβερνητική πολιτική για στήριξη των πολιτών

Newsroom

«Η κυβέρνηση ξεδιπλώνει μια ολοκληρωμένη πολιτική γύρω από την στήριξη των πολιτών υπό το φως των εξελίξεων του κορωνοϊού». Αυτό επισήμανε την Τετάρτη ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος, σε δηλώσεις του στο CNN Greece.

Μιλώντας στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του CNN Now και το δημοσιογράφο, Χρήστο Γαβαλά, ο κ. Μαρκόπουλος έκανε ειδική αναφορά στην ρύθμιση που αναγγέλθηκε για την απαγόρευση των απολύσεων ως μέρος του πακέτου στήριξης των επιχειρήσεων.

Εξάλλου, αναφέρθηκε και στο επίδομα των 800 ευρώ που προβλέπεται για τους εργαζόμενους. Το επίδομα θα λάβουν ως αποζημίωση στις αρχές Απριλίου όλοι οι εργαζόμενοι για τους οποίους αναστέλλεται προσωρινά η σύμβαση εργασίας τους λόγω αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης με κρατική εντολή.

Όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, το μέτρο αυτό αφορά περίπου 500.000 εργαζομένους, με κόστος περίπου στα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια ώρα, όπως ανακοινώθηκε, το κράτος καλύπτει πλήρως τα ασφαλιστικά δικαιώματα, συνταξιοδοτικά και υγείας, των εργαζομένων και τις ασφαλιστικές τους εισφορές με βάση το σύνολο του ονομαστικού τους μισθού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ