FOCUS

Κάτοικοι Καστελόριζου: Το πρόβλημα μας είναι η οικονομία - Τους Τούρκους δεν τους φοβόμαστε

Κώστας Πλιάκος Κώστας Πλιάκος - CNN Greece

Είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά της Ελλάδας με μεγάλη ιστορία και κρυμμένους θησαυρούς.

Το Καστελόριζο έχει φανατικούς φίλους, επισκέπτες που έρχονται σταθερά κάθε χρόνο αλλά φέτος, οι δύο βασικές κατηγορίες τουριστών που επισκέπτονται το νησί, οι ομογενείς από την Αυστραλία και οι επισκέπτες από την Τουρκία, δεν θα μπορέσουν να έρθουν λόγω κορωνοϊού γεγονός που έχει επιφέρει μεγάλο πλήγμα στη νησί.

Επιπλέον η τουρκική προκλητικότητα που έφερε το Καστελόριζο με αρνητικό τρόπο ξανά στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας επιτείνει το πρόβλημα δημιουργώντας, εσφαλμένα όμως μαι αρνητική εικόνα. Αυτό που μας λένε επανειλημμένα οι κάτοικοι εδώ είναι ότι εσφαλμένα προβλήθηκε μια εικόνα έντασης στην περιοχή κάτι το οποίο τρόμαξε τον κόσμο. Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, και απόλυτα ήρεμη.

Το κλείσιμο της σύνδεσης του Καστελόριζου με την Τουρκία λόγω κορωνοϊού είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους κατοίκους. Κι όσον αφορά τα τελευταία γεγονότα με τις αερομαχίες πάνω από το νησί, οι κάτοικοι τα αντιμετωπίζουν σαν κάτι συνηθισμένο.

Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι δύσκολος για τους μόνιμους κατοίκους του νησιού γι αυτό και οι περισσότεροι ζητούν από την κυβέρνηση από τώρα να επεξεργαστεί ένα σχέδιο ενίσχυσης των μόνιμων κατοίκων

Όσον αφορά τον τουρισμό που είναι η κύρια πηγή εισοδήματος των Καστελοριζιών, αφού πέρασαν λίγες μέρες από τος συμβάν με τις αερομαχίες, έχουν αρχίσει και πάλι τα τηλέφωνα για πληροφορίες και κρατήσεις. Ο Αύγουστος κατά γενική εκτίμηση θα φέρει κόσμο στο νησί και οι κάτοικοί του καλούν τους Έλληνες να το επισκεφτούν και να το γνωρίσουν.

Δείτε στο ρεπορτάζ του CNN Greece τι λένε οι κάτοικοι, στην κάμερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ