FOCUS

Ένα «ταξίδι στα αστέρια» με όχημα τον μπασκετικό Παναθηναϊκό

Κώστας Πλιάκος Κώστας Πλιάκος - CNN Greece

Ένα «ταξίδι στα αστέρια» με όχημα μια ταινία και επιβάτες τους φίλους του μπασκετικού Παναθηναϊκού, αλλά και γιατί όχι, όλους τους φίλους του μπάσκετ ξεκινά σύντομα. Η ταινία «Ταξίδι στα αστέρια» με σκηνοθέτη τη Χρήστο Δήμα και ένα καστ γνωστών και καταξιωμένων ηθοποιών καταγράφει την εκατόχρονη ιστορία του Παναθηναϊκού κάνοντας στάσεις στους πιο σημαντικούς σταθμούς του.

Στη συνέντευξη Τύπου, που παραχωρήθηκε στο παρκέ του ΟΑΚΑ, σκηνοθέτης και συντελεστές μίλησαν για αυτή την πορεία δημιουργίας της ταινίας που κράτησε τρία χρόνια.

Το «Ταξίδι στα αστέρια» είναι η καταγραφή της εκατόχρονης ιστορίας του μπασκετικού Παναθηναϊκού, που ξεκινάει το 1919 και φτάνει στο 2019.

Καταγράφει τις ιστορικές προσωπικότητες που πέρασαν από το τιμόνι του και τους σπουδαίους αθλητές που φόρεσαν τη φανέλα του. Τους προπονητές που οδήγησαν την ομάδα σε δεκάδες τίτλους. Τους φιλάθλους που στάθηκαν δίπλα στην ομάδα σε κάθε στιγμή, σε χαρές και δυσκολίες. Είναι μία ταινία που μιλάει στον θεατή όχι μόνο για την αθλητική ιστορία «μιας ομάδας». Είναι μία ταινία που παρουσιάζει τη σπουδαιότερη ομάδα του ελληνικού αθλητισμού, περιγράφοντας την εκατόχρονη ιστορία της και συνδέοντάς την με τις σπουδαίες προσωπικότητες που τη σφράγισαν σε όλη αυτή την πορεία, που ξεκινάει από τον Απόστολο Νικολαΐδη και φτάνει στον Παύλο και τον γιο του, Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Στη σκηνοθεσία ο Χρήστος Δήμας, στην παραγωγή η B&GProductions, στο cast σπουδαίοι Έλληνες ηθοποιοί, βραβευμένοι,με αναγνωρισμένο ταλέντο και μεγάλες επιτυχίες. Τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον άνθρωπο που αποτέλεσε ορόσημο στην ιστορία του μπασκετικού Παναθηναϊκού, αλλά και της ελληνικής κοινωνίας εν γένει με τη στάση του και την πορεία της ζωής του, υποδύεται ο Δάνης Κατρανίδης, στον ρόλο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της νέας γενιάς, ο βραβευμένος με βραβείο Χορν Αργύρης Πανταζάρας. Συμμετέχουν ακόμη οι Γιώργος Γεροντιδάκης, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Ζέτα Μακρυπούλια, Ιωάννα Πηλιχού, τον Γιώργος Γάλλος που υποδύεται τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, Χρήστος Πλαίνης, ενώ την αφήγηση κάνει ο Κώστας Αποστολάκης.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας κ. Χρήστος Δήμας ευχαρίστησε τον πρόεδρο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που στάθηκε όπως είπε κοντά στο εγχείρημα χωρίς να κάνει καμία παρέμβαση σε αυτή την καλλιτεχνική διαδρομή και μίλησε για τις δυσκολίες στην διδασκαλία των ρόλων όπως για παράδειγμα το ρόλο του Ομπράντοβιτς τον οποίο υποδύεται ο Γιώργος Γάλλος.

Ο Αργύρης Πανταζάρας που υποδύεται τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο είπε ότι είχε συναντήσεις μαζί του θέλοντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη του και τόνισε ότι προσέγγισε με σεβασμό τις προσπάθειές του και τα όνειρά του. Είπε επίσης ότι είναι Παναθηναϊκός ο ίδιος αν και αυτό δεν ήταν πάντα κάτι που τον διευκόλυνε στην ερμηνεία του ρόλου.

Ο κ. Παναγιώτης Τριαντόπουλος πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είπε χαρακτηριστικά: «Αποφασίσαμε να μαζευτούμε εδώ που είναι το σπίτι μας. Μιλάμε για μία οικογένεια, έπρεπε να είμαστε κάτω από τα λάβαρα και κάτω από τους δύο Πατριάρχες του συλλόγου. Η ταινία δείχνει πως μπήκαν οι βάσεις και οι αξίες της ομάδας, πως ξεκίνησε η οικογένεια. Δεν βασίζεται τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, όσο σε αυτό της ηθικής και της αγάπης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ