ΚΟΣΜΟΣ

Είναι βέβαιη η άνοδος της Ακροδεξιάς, χαμηλές επιδόσεις είχαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές

Newsroom

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ • ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 04

Είναι βέβαιη η άνοδος της Ακροδεξιάς. Χαμηλές επιδόσεις είχαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές

00.00/36:22

Στο δρόμο για τις Ευρωεκλογές το CNN Greece συζητά για το μέλλον της Ευρώπης και για το τι θα πρέπει να περιμένουν οι πολίτες από το κλείσιμο της ευρωκάλπης για τα επόμενα χρόνια. O δημοσιογράφος Κώστας Πλιάκος φιλοξενεί στο στούντιο του CNN Greece αναλυτές και ειδικούς σε θέματα Ευρώπης και διεθνούς πολιτικής και συζητά μαζί τους, στο podcast του CNN Greece «Ακούγοντας την Ευρώπη», για όσα έγιναν την προηγούμενη πενταετία και για το μέλλον του κοινού ευρωπαϊκού οράματος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ PODCAST

Spotify Apple

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ • ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Τη λειτουργία και τον τρόπο που παράγεται και ψηφίζεται η ευρωπαϊκή νομοθεσία εξηγεί σε αυτό το podcast ο κ. Αντώνης Παπακώστας, Δρ. Πληροφορικής, πρώην υπεύθυνος για το Ευρωβαρόμετρο, τονίζοντας ότι όσα ψηφίζονται στα ευρωπαϊκά όργανα ενσωματώνονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία στις εθνικές νομοθεσίες.

Εξετάζοντας τις δημοσκοπήσεις και τα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου, ο κ. Παπακώστας απαντά στο κατά πόσο οι ευρωπαίοι πολίτες «αγαπούν» την Ενωμένη Ευρώπη και τι θα πρέπει να περιμένουμε από τις κάλπες της 9ης Ιουνίου. Πώς θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί, ποιες πολιτικές δυνάμεις θα ενισχυθούν και ποιες θα έχουν απώλειες.

Επιπλέον μιλά για τις επιδόσεις των Ελλήνων ευρωβουλευτών την περασμένη πενταετία οι οποίες, όπως λέει, δεν ήταν και οι καλύτερες. Ο κ. Παπακώστας υποστηρίζει ότι οι Έλληνες είναι ευρωσκεπτικιστές, κάτι που εξάγεται ως συμπέρασμα και από τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών, και ένα από τα βασικά κριτήρια με τα οποία ψηφίζουν είναι το μήνυμα που θέλουν να στείλουν στην εκάστοτε κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ