Βοσνία: Εντυπωσιακές βουτιές στα νερά του Νερέτβα από τη γέφυρα του Μόσταρ
Δεκάδες άνθρωποι βούτηξαν και φέτος στα νερά του Νερέτβα από την εμβληματική γέφυρα του Μόσταρ, στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, «χαρίζοντας» εντυπωσιακό θέαμα σε όσους βρέθηκαν στην πόλη για να παρακολουθήσουν τον 452ο διαγωνισμό καταδύσεων.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στην ύψους 27 μέτρων γέφυρα που αποτελεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, που τη χαρακτηρίζει «σύμβολο συμφιλίωσης και διεθνούς συνεργασίας και σύμβολο της συνύπαρξης διαφορετικών θρησκειών, πολιτισμών και εθνοτήτων».
Για αιώνες η συγκεκριμένη γέφυρα, που καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου και ανακατασκευάστηκε μετά τη λήξη του, θεωρείται σύμβολο γεφύρωσης της Ανατολής με τη Δύση.
Φέτος ο διαγωνισμός έγινε στις 29 Ιουλίου
PHOTO 1 / 7
Photo 1/7
Πηγή: REUTERS/Dado Ruvic
Photo 2/7
Πηγή: REUTERS/Dado Ruvic
Photo 3/7
Πηγή: REUTERS/Dado Ruvic
Photo 4/7
Πηγή: REUTERS/Dado Ruvic
Photo 5/7
Πηγή: REUTERS/Dado Ruvic
Photo 6/7
Πηγή: REUTERS/Dado Ruvic
Photo 7/7
Πηγή: REUTERS/Dado Ruvic
ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Οι ΑΠΕ μειώνουν το ενεργειακό κόστος για τα ευάλωτα νοικοκυριά - Το πρόγραμμα «Απόλλων»
14:07
ΕΛΛΑΔΑ
Τέλος στα χάρτινα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη από την 1η Ιανουαρίου
14:06
ΕΛΛΑΔΑ
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μοίρασε γεύματα αγάπης σε άπορους και άστεγους στο Θησείο (pics & vid)
14:05
ΕΛΛΑΔΑ
Αγροτικά μπλόκα και Πρωτοχρονιά: Ανοιχτοί δρόμοι, κλειστά τελωνεία – Πώς θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς (vid)
14:02
ΕΛΛΑΔΑ