ΚΟΣΜΟΣ

4η Ιουλίου: Εντυπωσιακές εικόνες από την πρώτη στρατιωτική παρέλαση

4η Ιουλίου: Εντυπωσιακές εικόνες από την πρώτη στρατιωτική παρέλαση
AP Photo

Άρματα μάχης παρατάχθηκαν στους δρόμους της κεντρικής Ουάσινγκτον, ενώ μαχητικά αεροσκάφη «κατέκτησαν» τον ουρανό της αμερικανικής πρωτεύουσας στην Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Άρματα μάχης παρατάχθηκαν στους δρόμους της κεντρικής Ουάσινγκτον, ενώ μαχητικά αεροσκάφη «κατέκτησαν» τον ουρανό της αμερικανικής πρωτεύουσας στην Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Τιμητικές διελεύσεις στη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν από αεροσκάφη των Πεζοναυτών, του Ναυτικού, αλλά και του Στρατού των ΗΠΑ, του προεδρικού αεροσκάφους, αλλά και του ακροβατικού σμήνους «Blue Angels», που έκλεισε την προεδρική ομιλία.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στην ίδρυση των ΗΠΑ και στο κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων, ενώ σχολίασε την εφευρετικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κι έγινε -για πρώτη φορά- στην πρόσφατη αμερικανική ιστορία, ο μοναδικός Αμερικανός πρόεδρος που προσπάθησε να ενσωματώσει τον εαυτό του, στον (παραδοσιακά) ακομμάτιστο εορτασμό της 4ης Ιουλίου, ως Ημέρας της Ανεξαρτησίας στην Ουάσιγκτον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ