ΚΟΣΜΟΣ

Φαντασμαγορικές εικόνες: Η Αυστραλία υποδέχθηκε το 2020

Φαντασμαγορικές εικόνες: Η Αυστραλία υποδέχθηκε το 2020

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε σήμερα στο λιμάνι του Σίδνεϋ για να παρακολουθήσει την διάσημη πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση με τα πυροτεχνήματα, παρότι ο καπνός από τις φονικές δασικές πυρκαγιές στις γειτονικές παραθαλάσσιες πόλεις έχει κοκκινίσει τον ουρανό.

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε σήμερα στο λιμάνι του Σίδνεϋ για να παρακολουθήσει την διάσημη πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση με τα πυροτεχνήματα, παρότι ο καπνός από τις φονικές δασικές πυρκαγιές στις γειτονικές παραθαλάσσιες πόλεις έχει κοκκινίσει τον ουρανό.

Το προγραμματισμένο θέαμα διεξήχθη κανονικά παρά τις εκκλήσεις από μερίδα πολιτών να ματαιωθεί η εκδήλωση με τα πυροτεχνήματα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις πυρόπληκτες περιοχές στη Νέα Νότια Ουαλία, της οποίας το Σίδνεϊ είναι πρωτεύουσα.

«Απόψε αναμένουμε ένα εκατομμύριο ανθρώπους στο λιμάνι και ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσουν τους εορτασμούς για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σίδνεϋ, που είναι η μεγαλύτερη δημόσια εκδήλωση της Αυστραλίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος της Πόλης Κλόβερ Μουρ, πριν ξεκινήσει το υπερθέαμα.

«Πολλοί από εμάς έχουμε ανάμεικτα συναισθήματα για αυτή τη βραδιά αλλά το σημαντικό είναι να εισπράξουμε από αυτό ότι είμαστε μια ανθεκτική πολιτεία», τόνισε στους δημοσιογράφους η Γκλάντις Μπερετζικλιάν, η πολιτειακή πρωθυπουργός.

Την Πρωτοχρονιά έχει υποδεχθεί και η Νέα Ζηλανδία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ