ΚΟΣΜΟΣ

Τα 30 χρόνια από την εκτόξευση του Hubble μέσα από 30 εντυπωσιακές φωτογραφίες του

Τα 30 χρόνια από την εκτόξευση του Hubble μέσα από 30 εντυπωσιακές φωτογραφίες του
NASA, ESA, and the Hubble Heritage Team (STScI/AURA)

Τα 30 χρόνια από την εκτόξευση του διαστημικού τηλεσκόπιου Hubble τιμά η έκδοση «Expanding Universe: The Hubble Space Telescope» που κυκλοφόρησε προσφάτως.

Τα 30 χρόνια από την εκτόξευση του διαστημικού τηλεσκόπιου Hubble θέλει τιμά η έκδοση «Expanding Universe: The Hubble Space Telescope» που κυκλοφόρησε προσφάτως.

Η εκτόξευση του Hubble έγινε τον Απρίλιο του 1990 και το διαστημικό τηλεσκόπιο ήταν το πρώτο εργαλείο που ο άνθρωπος τοποθέτησε στο απώτερο διάστημα. Ήταν μια από τις σπουδαιότερες εφευρέσεις στην ιστορία της επιστημονικής εξερεύνησης.

Tο άλμπουμ -έκδοση του εκδοτικού οίκου Taschen- είναι απότιση φόρου τιμής σε αυτό το ορόσημο στη εξερεύνηση του διαστήματος και σε αυτό ο αναγνώστης έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιες από τις πιο απίστευτες φωτογραφίες που αιχμαλώτισε το τηλεσκόπιο (μάλιστα, περιλαμβάνονται και μερικές που δεν είχαν έως σήμερα δει τα φώτα της δημοσιότητας).

Πέραν των φωτογραφιών, το άλμπουμ περιλαμβάνει κείμενα τα οποία διαφωτίζουν κάποιες από τις απορίες για το διάστημα και τον χρόνο. Μεταξύ αυτών, κείμενο του κριτικού φωτογραφίας Owen Edwards και κείμενα των αστροναυτών του Hubble, Charles F. Bolden, Jr., John Mace Grunsfeld και Zoltan Levay.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ