Η Νότιος Αμερική παρακολουθεί την έκλειψη ηλίου - Ένα εντυπωσιακό θέαμα
Ανανεώθηκε:
Μπορεί να μην ήταν ορατή από την Ελλάδα, όμως η χθεσινή ολική έκλειψη ηλίου ήταν ένα πολύ εντυπωσιακό θέαμα που απόλαυσαν οι κάτοικοι της Νότιας Αμερικής, του Νότιου Ειρηνικού και Ατλαντικού Ωκεανού και της Νότιας Αφρικής.
Μια ολική ηλιακή έκλειψη συμβαίνει όταν η Σελήνη μπλοκάρει τελείως τον δίσκο του Ήλιου, όπως φαίνεται από τη Γη. Η τελευταία ολική ηλιακή έκλειψη είχε γίνει στις 2/7/2019.
Το 2021 θα υπάρξουν τέσσερις εκλείψεις: μια ολική σεληνιακή (26 Μαΐου), μία δακτυλιοειδής ηλιακή (10 Ιουνίου), μία μερική σεληνιακή (18-19 Νοεμβρίου) και μία ολική ηλιακή (4 Δεκεμβρίου).
Χιλιάδες κάτοικοι του νοτίου ημισφαιρίου και κυρίως της Λατινικής Αμερικής προμηθεύτηκαν τα ειδικά γυαλιά, ή άλλα όργανα, προκειμένου να μπορέσουν να δουν το δαχτυλίδι που σχηματίστηκε γύρω από τον ήλιο, καθώς εκείνος κρυβόταν.
Ένα απόλυτα φυσικό φαινόμενο, που δεν παύει να μαγεύει...
Τουρισμός για όλους 2026-27: Τα ΑΦΜ που κάνουν σήμερα αίτηση- Οι προϋποθέσεις και οι δικαιούχοι
10:13
UNIC Athens: Σύγχρονες, διεθνείς σπουδές στην καρδιά της Μεσογείου από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
10:03
Τραγωδία στην Ταϊλάνδη: Σκηνές τρόμου από ένοπλη επίθεση σε σχολείο - Νεκροί μαθητές και δάσκαλοι
10:01
Συνελήφθη πρώην κυβερνήτης στο Μεξικό για την εξαφάνιση 43 φοιτητών πριν από 12 χρόνια
09:50