ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Πάνω από 900.000 παιδιά 5 έως 11 ετών εμβολιάστηκαν σε μία εβδομάδα

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: Πάνω από 900.000 παιδιά 5 έως 11 ετών εμβολιάστηκαν σε μία εβδομάδα
AP Photo/Ted S. Warren

Με την ανοσοποίηση 900.000 παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών θα «κλείσει» στις Ηνωμένες Πολιτείες η πρώτη εβδομάδα αφότου «άνοιξε» ο εμβολιασμός της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας κατά του κορωνοϊού με το σκεύασμα της Pfizer.

Αυτή είναι «μία καλή αρχή», δήλωσε σήμερα, Τετάρτη, ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την καταπολέμηση της πανδημίας, Τζεφ Ζίεντς, ανακοινώνοντας τα στοιχεία του εμβολιασμού κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Προέβλεψε επιτάχυνση του ρυθμού των εμβολιασμών μέσα στις επόμενες εβδομάδες, καθώς τα κέντρα εμβολιασμού θα προμηθεύονται σταδιακά με δόσεις εμβολίων για παιδιά.

Στις ΗΠΑ ζουν 28 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 11 ετών.

Περίπου «700.000 περισσότερα ραντεβού έχουν ήδη κλείσει» σε φαρμακεία, επισήμανε ο Ζίεντς.

Εκτός από τα φαρμακεία, εμβόλια μπορούν να χορηγούνται από ορισμένους παιδιάτρους, σε νοσοκομεία παίδων ή σε εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για αυτή τη νέα καμπάνια. Συνολικά έχουν προγραμματιστεί 20.000 τοποθεσίες εμβολιασμού για παιδιά, επισήμανε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Το εμβόλιο στα παιδιά 5 έως 11 ετών χορηγείται σε δύο δόσεις, με χρονική απόσταση τριών εβδομάδων, όπως και στις λοιπές ηλικιακές ομάδες. Αλλά η δόση έχει προσαρμοστεί σε 10 μικρογραμμάρια, σε σύγκριση με τα 30 μικρογραμμάρια που χορηγείται στις μεγαλύτερες ηλικιακά ομάδες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ