ΚΟΣΜΟΣ

«Σήμανε» Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη με τη φωταγώγηση του δέντρου στο Rockefeller Center

«Σήμανε» Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη με τη φωταγώγηση του δέντρου στο Rockefeller Center
Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το κέντρο του Μανχάταν, καθώς η εκδήλωση για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Rockefeller Center ήταν φέτος ανοιχτή στο κοινό AP Photo/John Minchillo

Για 89η φορά στην ιστορία «ζωνάνεψε» το διασημότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου στο Rockefeller Center της Νέας Υόρκης, σε μία μαγική τελετή που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το κέντρο του Μανχάταν, καθώς η εκδήλωση για τη φωταγώγηση του δέντρου ήταν ανοιχτή στο κοινό, σε αντίθεση με την περασμένη χρονιά όταν βρίσκονταν σε ισχύ αυστηροί περιορισμοί προς ανάσχεση της διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στη δίωρη τελετή, που μεταδόθηκε απευθείας από το NBC, συμμετείχαν γνωστοί σταρ, ορισμένοι διαδικτυακά, όπως η Κάρι Άντεργουντ, της οποίας η μαγνητοσκοπημένη εκτέλεση του τραγουδιού «Let There Be Peace» μεταδόθηκε από το Νάσβιλ.

Το αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν όταν τα πάνω από 50.000 πολύχρωμα λαμπιόνια LED και το αστέρι των σχεδόν 400 κιλών με τις τουλάχιστον 70 κορυφές και καλυμμένο με τρία εκατομμύρια κρυστάλλους άναψαν, ζωντανεύοντας το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Rockefeller Center.

Το φετινό δέντρο, βάρους 12 τόνων και ύψους 24 μέτρων, θα παραμείνει στολισμένο έως τις αρχές του Ιανουαρίου του 2022.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ