ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ολλανδία: Μεγάλη διαμαρτυρία κατά των περιοριστικών μέτρων

Κορωνοϊός - Ολλανδία: Μεγάλη διαμαρτυρία κατά των περιοριστικών μέτρων
Το πλήθος διαδήλωσε στους δρόμους της Ουτρέχτης κρατώντας ολλανδικές σημαίες και πανό με συνθήματα όπως «Ιατρική Ελευθερία Τώρα!» AP Photo / Peter Dejong

Μεγάλη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν χιλιάδες Ολλανδοί, που βγήκαν στους δρόμους της Ουτρέχτης, στην κεντρική Ολλανδία, κατά των νέων περιορισμών για τον κορωνοϊό, που τέθηκαν σε ισχύ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το πλήθος διαδήλωσε στους δρόμους της πόλης κρατώντας πανό με συνθήματα όπως «Ιατρική Ελευθερία Τώρα!» αλλά και σημαίες της Ολλανδίας. Ισχυρή αστυνομική παρουσία ήταν ορατή κατά μήκος της διαδρομής που ακολούθησαν οι διαδηλωτές.

Είναι η πρώτη μεγάλη κινητοποίηση στην Ολλανδία κατά των μέτρων, που περιλαμβάνουν το κλείσιμο τη νύχτα των μπαρ, εστιατορίων και των περισσότερων καταστημάτων, με στόχο την αναχαίτιση ενός κύματος με κρούσματα ρεκόρ της Covid-19, που απειλεί να κυριεύσει το σύστημα υγείας της χώρας.

Πριν από δύο εβδομάδες, βίαιες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ολλανδία, αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια να απαγορεύσει την πρόσβαση στους δημόσιους χώρους στους ανεμβολίαστους πολίτες.

Αυτά τα σχέδια προκάλεσαν την αντίθεση του κοινοβουλίου, μεταξύ άλλων από κόμματα του ίδιου του κυβερνητικού συνασπισμού και έκτοτε δεν έχουν εφαρμοστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ