ΚΟΣΜΟΣ

Απόκοσμα πλάσματα σε έκθεση στο Παρίσι: Ο Τυραννόσαυρος Ρεξ και τα ιπτάμενα αρπακτικά

Απόκοσμα πλάσματα σε έκθεση στο Παρίσι: Ο Τυραννόσαυρος Ρεξ και τα ιπτάμενα αρπακτικά
Oι επισκέπτες συναντούν περίτεχνες αποδόσεις αναγνωρίσιμων ζώων, όπως στεγόσαυροι και βελοσιράπτορες Screen Grab / instagram

Σε ένα θεαματικό ταξίδι ανάμεσα σε δεινόσαυρους και άλλα απόκοσμα πλάσματα  πηγαίνει τους επισκέπτες μια έκθεση στο Παρίσι.

Στον κήπο Jardin des Plantes και στο ταξίδι για την εξέλιξη των ειδών και τη βιοποικιλότητα του πλανήτη διαμέσου των αιώνων, κυριαρχούν ο Τυραννόσαυρος Ρεξ που ορθώνεται 27 μέτρα πάνω από το έδαφος, τριλοβίτες και φωτεινά ιπτάμενα αρπακτικά.

Η έκθεση «L'Évolution en voie d'illumination», με ζωγραφισμένα στο χέρι γλυπτά από μετάξι, φιλοτεχνημένα από τη με έδρα το Sichuan εταιρεία China Lights, ανοίγει περίπου 3.700 εκατομμύρια χρόνια πριν παρουσιάζοντας τα θαλάσσια όντα της Προκάμβριας περιόδου.

Το υπαίθριο show προχωρά στο πρώτο επί ξηράς περιβάλλον της Παλαιοζωικής περιόδου, χαιρετίζει τους δεινόσαυρους της Ιουράσιας περιόδου και της Κρητιδικής περιόδου – στο τμήμα αυτό του περιπάτου οι επισκέπτες συναντούν περίτεχνες αποδόσεις αναγνωρίσιμων ζώων, όπως στεγόσαυροι και βελοσιράπτορες – πριν ολοκληρωθεί με τα πτηνά και τα θηλαστικά που έχουν παραμείνει σήμερα (https://www.instagram.com/p/CW3tVmIo7lt/).

Οι επιλογές είναι δύο: είτε επίσκεψη στον βοτανικό κήπο στο Παρίσι έως τις 30 Ιανουαρίου 2022 είτε εικονική περιήγηση στο βίντεο που ακολουθεί:

https://www.instagram.com/p/CW3tVmIo7lt

ΔΗΜΟΦΙΛΗ