ΚΟΣΜΟΣ

Λάρι ο γάτος: Δέκα χρόνια στην Ντάουνινγκ Στριτ

Λάρι ο γάτος: Δέκα χρόνια στην Ντάουνινγκ Στριτ
Ήταν το Φεβρουάριο του 2011 όταν ο γατούλης κλήθηκε να αναλάβει καθήκοντα στο Νο. 10 της Ντάουνινγκ Στριτ AP Photo/Frank Augstein, Pool

Ήταν μία ιδιαίτερη χρονιά φέτος για τον Λάρι, τον διάσημο και πολυφωτογραφημένο γάτο της Ντάουνινγκ Στριτ, καθώς συμπλήρωσε δέκα χρόνια υπηρεσίας ή καλύτερα... κυριαρχίας στην πρωθυπουργική κατοικία της Μεγάλης Βρετανίας.

Ήταν το Φεβρουάριο του 2011 όταν ο γατούλης κλήθηκε να αναλάβει καθήκοντα ως επικεφαλής επιχείρησης ενάντια σε εστία τρωκτικών στο Νο. 10 της Ντάουνινγκ Στριτ για να αναβαθμιστεί γρήγορα σε αθόρυβο τοποτηρητή στους διαδρόμους της εξουσίας.

Ο 14χρονος σήμερα Λάρι ο Γάτος, ο οποίος διαθέτει και ανεπίσημο λογαριασμό στο Twitter, έγινε έκτοτε ο μακροβιότερος ένοικος της Ντάουνινγκ Στριτ, βλέποντας δύο πρωθυπουργούς να... έρχονται και να φεύγουν.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που το πρακτορείο Reuters διαλέγει να προβάλλει την επέτειο των δέκα ετών του Λάρι στην Ντάουνινγκ Στριτ στις σημαντικές στιγμές του 2021.

Με τις κάμερες στραμμένες επάνω του από την πρώτη στιγμή, ο φωτογενής Λάρι έχει συνηθίσει πια τη δημοσιότητα και ποζάρει με άνεση στο φακό.

Ακολουθεί ένα «χορταστικό» φωτορεπορτάζ με γιορτινά ενσταντανέ του Λάρι στη Ντάουνινγκ Στριτ φέτος και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και στιγμιότυπα με τον διάσημο γάτο από την ημέρα που έφθασε με το κλουβάκι του από καταφύγιο ζώων στην πρωθυπουργική κατοικία έως και σήμερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ