ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Μπάιντεν: Τίμησε την 49η επέτειο από τον θάνατο της πρώτης συζύγου και της κόρης του

Τζο Μπάιντεν: Τίμησε την 49η επέτειο από τον θάνατο της πρώτης συζύγου και της κόρης του
Η Νίλια Μπάιντεν και η 13 μηνών κόρη τους, Ναόμι, σκοτώθηκαν αμέσως μετά την εκλογή του Μπάιντεν στη Γερουσία το 1972 AP Photo/Carolyn Kaster

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, τίμησε την 49η επέτειο από το τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στην πρώτη του σύζυγο και την 13 μηνών κόρη του, επισκεπτόμενος τους τάφους τους στη Ρωμαιοκαθολική εκκλησία Brandywine στο Ντέλαγουερ.

Η Νίλια Μπάιντεν και η κόρη τους, Ναόμι, σκοτώθηκαν αμέσως μετά την εκλογή του Μπάιντεν στη Γερουσία το 1972. Ο Μπο και ο Χάντερ Μπάιντεν, τεσσάρων και τριών ετών, αντίστοιχα, επέζησαν έχοντας τραυματιστεί σοβαρά. Το δυστύχημα έγινε όταν το αυτοκίνητό τους βγήκε εκτός πορείας, ενώ πήγαιναν για να αγοράσουν χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Η απώλεια αυτή ήταν καθοριστική για την προσωπικότητα και την πολιτική καριέρα του Τζο Μπάιντεν. Μιλώντας πρόσφατα σε εκδήλωση στη Μινεσότα αποκάλυψε πως δύο από τους πρώην γερουσιαστές της πολιτείας τον βοήθησαν να τα βγάλει πέρα μετά την τραγωδία.

Ο Μπάιντεν παντρεύτηκε την Τζιλ Τζέικομπς το 1977, με την οποία απέκτησε μια κόρη, την Άσλεϊ. Ο Μπο Μπάιντεν, γενικός εισαγγελέας του Ντέλαγουερ, πέθανε από καρκίνο του εγκεφάλου το 2015. Το «παρών» στην τελετή μνήμης έδωσε όλη η οικογένεια Μπάιντεν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ