Κορωνοϊός - Βρυξέλλες: Ξανά στους δρόμους ενάντια στα μέτρα και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό
Ανανεώθηκε:
Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους της βελγικής πρωτεύουσας ενάντια στα ενισχυμένα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον «σαρώνει» ολόκληρη την Ευρώπη.
Πρόκειται για την τρίτη μαζική κινητοποίηση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες για τα μέτρα κορωνοϊού.
Οι διαδηλωτές -ορισμένοι με πλακάτ που έγραφαν «ελεύθερη ζώνη», «έχω κάνει τη δόση μου (σ.σ. του εμβολίου)» και «φτάνει πια»- βρέθηκαν και πάλι στους δρόμους μετά την ισχυρή σύσταση της κυβέρνησης για εμβολιασμό.
Στην κινητοποίηση, που πραγματοποιήθηκε υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία συμμετείχαν επίσης υγειονομικοί εργαζόμενοι, μετά την απόφαση της βελγικής κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό τους εμβολιασμό. Συγκεκριμένα, όσοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2022, κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.
SPONSORED
Σχοινάς για Βορίζια: «Να είναι το τελευταίο επεισόδιο στο πάρτι - Οι επιτήδειοι δεν θα πάρουν ευρώ»
08:26
Βορίζια: Αρνούνται τα πάντα οι κατηγορούμενοι, τι ισχυρίζονται - Άλλα έξι πρόσωπα στο «κάδρο»
08:25
Νέο αρχαιολογικό εύρημα στην Πομπηία: Άνδρας κρατούσε «ιατρικό κιτ» τις τελευταίες του στιγμές
08:13
Πανελλήνιες εξετάσεις 2026: Ποιος ο ρόλος των γονέων δίπλα στους υποψηφίους
08:07