Ο εορτασμός των Χριστουγέννων στη Βηθλεέμ - Στη σκιά της πανδημίας και φέτος
Ανανεώθηκε:
Υπό τη σκιά της πανδημίας και χωρίς προσκηνυτές από το εξωτερικό διεξάγονται και φέτος οι εορτασμοί στη Βηθλεέμ για τη γέννηση του Ιησού, που κορυφώνονται τα μεσάνυχτα με τη θεία λειτουργία στη Βασιλική της Γεννήσεως.
Τυμπανιστές και πρόσκοποι παρήλασαν υπό βροχή σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, στους δρόμους της Βηθλεέμ και στην πλατεία Μάνγκερ που περιβάλλει την Εκκλησία της Γεννήσεως.
Τα πλήθη λιγοστά και η Βηθλεέμ έρημη, καθώς το Ισραήλ έχει κλείσει εκ νέου τα σύνορά του προς ανάσχεση της διασποράς της νέας παραλλαγής Όμικρον και δεν δέχεται τουρίστες από το εξωτερικό.
Όπως και το 2020, τη μεταμεσονύχτια θεία λειτουργία στη Βασιλική της Γεννήσεως παρακολουθεί μικρός κύκλος πιστών, μόνον με πρόσκληση, εξαιτίας των πρόσθετων περιορισμών.
Παρακολουθήστε τη θεία λειτουργία στη Βασιλική της Γεννήσεως
Η παραδοσιακή λιτανεία των Χριστουγέννων υπό τον Λατίνο Πατριάρχη των Ιεροσολύμων Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα προσελκύει, πάντως, περισσότερο κόσμο από πέρυσι, όταν ακόμη και οι κάτοικοι της Βηθλεέμ παρέμειναν στις κατοικίες τους.
Ο Λατίνος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα φθάνει στη Βασιλική της Γεννήσεως
Πηγή: AP Photo
Το ουκρανικό κοινοβούλιο αποδέχθηκε την παραίτηση της πρωθυπουργού Γιούλια Σβιριντένκο
19:09
Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιώργος Ψυχογιός
19:09
Μαρινάκης: «Από τους 19.000 μετανάστες στη Μυτιλήνη, σήμερα βρίσκονται μόλις 277»
18:58
Live η εκδήλωση του Νίκου Χαρδαλιά για τους 30 πρώτους μήνες στην Περιφέρεια Αττικής
18:51