ΚΟΣΜΟΣ

Ο εορτασμός των Χριστουγέννων στη Βηθλεέμ - Στη σκιά της πανδημίας και φέτος

Ο εορτασμός των Χριστουγέννων στη Βηθλεέμ - Στη σκιά της πανδημίας και φέτος
Τυμπανιστές και πρόσκοποι παρήλασαν υπό βροχή στην πλατεία Μάνγκερ, μπροστά από την Εκκλησία της Γεννήσεως AP Photo/Mahmoud Illean

Υπό τη σκιά της πανδημίας και χωρίς προσκηνυτές από το εξωτερικό διεξάγονται και φέτος οι εορτασμοί στη Βηθλεέμ για τη γέννηση του Ιησού, που κορυφώνονται τα μεσάνυχτα με τη θεία λειτουργία στη Βασιλική της Γεννήσεως.

Τυμπανιστές και πρόσκοποι παρήλασαν υπό βροχή σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, στους δρόμους της Βηθλεέμ και στην πλατεία Μάνγκερ που περιβάλλει την Εκκλησία της Γεννήσεως.

Τα πλήθη λιγοστά και η Βηθλεέμ έρημη, καθώς το Ισραήλ έχει κλείσει εκ νέου τα σύνορά του προς ανάσχεση της διασποράς της νέας παραλλαγής Όμικρον και δεν δέχεται τουρίστες από το εξωτερικό.

Όπως και το 2020, τη μεταμεσονύχτια θεία λειτουργία στη Βασιλική της Γεννήσεως παρακολουθεί μικρός κύκλος πιστών, μόνον με πρόσκληση, εξαιτίας των πρόσθετων περιορισμών.

Παρακολουθήστε τη θεία λειτουργία στη Βασιλική της Γεννήσεως

Η παραδοσιακή λιτανεία των Χριστουγέννων υπό τον Λατίνο Πατριάρχη των Ιεροσολύμων Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα προσελκύει, πάντως, περισσότερο κόσμο από πέρυσι, όταν ακόμη και οι κάτοικοι της Βηθλεέμ παρέμειναν στις κατοικίες τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ