Ο εορτασμός των Χριστουγέννων στη Βηθλεέμ - Στη σκιά της πανδημίας και φέτος
Ανανεώθηκε:
Υπό τη σκιά της πανδημίας και χωρίς προσκηνυτές από το εξωτερικό διεξάγονται και φέτος οι εορτασμοί στη Βηθλεέμ για τη γέννηση του Ιησού, που κορυφώνονται τα μεσάνυχτα με τη θεία λειτουργία στη Βασιλική της Γεννήσεως.
Τυμπανιστές και πρόσκοποι παρήλασαν υπό βροχή σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, στους δρόμους της Βηθλεέμ και στην πλατεία Μάνγκερ που περιβάλλει την Εκκλησία της Γεννήσεως.
Τα πλήθη λιγοστά και η Βηθλεέμ έρημη, καθώς το Ισραήλ έχει κλείσει εκ νέου τα σύνορά του προς ανάσχεση της διασποράς της νέας παραλλαγής Όμικρον και δεν δέχεται τουρίστες από το εξωτερικό.
Όπως και το 2020, τη μεταμεσονύχτια θεία λειτουργία στη Βασιλική της Γεννήσεως παρακολουθεί μικρός κύκλος πιστών, μόνον με πρόσκληση, εξαιτίας των πρόσθετων περιορισμών.
Παρακολουθήστε τη θεία λειτουργία στη Βασιλική της Γεννήσεως
Η παραδοσιακή λιτανεία των Χριστουγέννων υπό τον Λατίνο Πατριάρχη των Ιεροσολύμων Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα προσελκύει, πάντως, περισσότερο κόσμο από πέρυσι, όταν ακόμη και οι κάτοικοι της Βηθλεέμ παρέμειναν στις κατοικίες τους.
Ο Λατίνος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα φθάνει στη Βασιλική της Γεννήσεως
Πηγή: AP Photo
Τέλος οι διώξεις για χρέη σε Εφορία και ΕΦΚΑ - Η νέα διάταξη για την πτώχευση
04:00
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα τέλη κυκλοφορίας: Αναλυτικός οδηγός
03:00
Ποια ημερομηνία κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων
02:00
Φορολογικές υποχρεώσεις: Ποιες πρέπει να τακτοποιηθούν μέχρι τέλη του 2025
01:00