ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνες κατάνυξης στη λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων στο Βατικανό

Εικόνες κατάνυξης στη λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων στο Βατικανό
«Εκεί βρίσκεται ο Θεός, στην ταπεινότητα»... AP Photo/Alessandra Tarantino

Στην παραδοσιακή λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων, στη βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, χοροστάτησε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας για την «ταπεινότητα» του Ιησού ως παράδειγμα ζωής προς όλους.

«Εκεί βρίσκεται ο Θεός, στην ταπεινότητα» δήλωσε ο ποντίφικας ενώπιον των πιστών, τονίζοντας ότι ο Ιησούς ήλθε στον κόσμο φτωχός και «η ταπεινότητα είναι το μονομάτι που επέλεξε για να μας πλησιάσει, να αγγίξει τις καρδιές μας, να μας σώσει και να μας επαναφέρει σε αυτό που έχει πραγματικά σημασία».

Στη φετινή λειτουργία επετράπη η παρουσία 2.000 ατόμων, σε αντίθεση με πέρυσι όταν ήταν μόλις 200 οι περιστάμενοι στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, καθώς η Ιταλία βρισκόταν σε καθολικό lockdown εξαιτίας της επέλασης της πανδημίας.

Και φέτος, παρόλο που δεν ισχύει το καθεστώς lockdown, η μεταμεσονύχτια λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων τελέστηκε στις 8.30 ώρα Ιταλίας.

Ανήμερα των Χριστουγέννων ο Πάπας πρόκειται να απευθύνει από την Πλατεία του Αγίου Πέτρου την καθιερωμένη ευλογία Urbi et Orbi, ήτοι προς την πόλη της Ρώμης αλλά και όλη την οικουμένη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ