ΚΟΣΜΟΣ

Νέα Ορλεάνη: Απειλούμενος με εξαφάνιση ουρακοτάγκος γέννησε ένα υγιές μωρό

Νέα Ορλεάνη: Απειλούμενος με εξαφάνιση ουρακοτάγκος γέννησε ένα υγιές μωρό
«Αυτή είναι μια γλυκόπικρη στιγμή για την ομάδα μας» είπε ο επικεφαλής κτηνίατρος που έφερε στη ζωή το μικρό του ουρακοτάγκου Audubon Zoo via AP

Ο ουρακοτάγκος της Σουμάτρας που απειλείται με εξαφάνιση, γέννησε στη Νέα Ορλεάνη ένα υγιές αρσενικό μωρό, αλλά ο δίδυμος αδερφός του πέθανε στη μήτρα, δήλωσαν αξιωματούχοι του ζωολογικού κήπου Audubon τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου, η δωδεκάχρονη Μενάρη γέννησε το πρώτο μωρό χωρίς προβλήματα την παραμονή των Χριστουγέννων, με τη βοήθεια μιας ομάδας επαγγελματιών γιατρών και ειδικών νεογνολογίας που συνήθως περιθάλπουν ανθρώπους.

Η Μενάρη αναισθητοποιήθηκε και ο υπέρηχος έδειξε ότι το δεύτερο μωρό ήταν νεκρό και σε άσχημη θέση, αλλά η ομάδα των γιατρών κατάφερε να το αφαιρέσει χωρίς καισαρική τομή, ανακοίνωσε ο ζωολογικός κήπος.

Οι μεγάλοι πίθηκοι με χαρακτηριστικό τα μακριά κόκκινα μαλλιά τους θεωρούνται άκρως απειλούμενα είδη από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης, λόγω του κυνηγίου, της καταστροφής των δασών καθώς περνούν σχεδόν όλο τον χρόνο τους στα δέντρα.

Λιγότεροι από 14.000 ζουν στην άγρια ​​φύση και ο αριθμός τους μειώνεται καθώς οι φυτείες φοινικέλαιου εξαπλώνονται στο δασικό τους περιβάλλον, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Φύσης Audubon, το οποίο διαχειρίζεται τον ζωολογικό κήπο.

Όταν ανακοινώθηκε η εγκυμοσύνη της Menari τον Οκτώβριο, ο ζωολογικός κήπος είπε ότι υπάρχει περίπου 1% πιθανότητα να γεννηθούν τα δίδυμα.

«Αυτή είναι μια γλυκόπικρη στιγμή για την ομάδα μας, αλλά, δεδομένων των πολύ σοβαρών επιπλοκών με το δεύτερο βρέφος, είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που η Menari και το επιζών βρέφος είναι μαζί και τα πάνε καλά», δήλωσε ο ανώτερος κτηνίατρος της ομάδας, Bob MacLean.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ