ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Στα λευκά «ντύθηκε» η Ουάσινγκτον - Κλειστά σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες

ΗΠΑ: Στα λευκά «ντύθηκε» η Ουάσινγκτον - Κλειστά σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες
AP Photo

Σφοδρή χιονοθύελλα πλήττει την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών, με αποτέλεσμα σήμερα, Δευτέρα, να παραμείνουν κλειστά κυβερνητικά κτήρια και σχολεία, ενώ καθηλώθηκε και το ελικόπτερο του Αμερικανού προέδρου.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση για χιονοθύελλα στην περιοχή μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας. Την ίδια ώρα, αναμένονταν ριπές ανέμων έως και 56 χλμ/ώρα, γεγονός που καθιστά δύσκολες οποιεσδήποτε μετακινήσεις και ταξίδια, λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών.

Έως και 25 εκατοστά χιονιού είχαν προβλεφθεί για την περιφέρεια της Κολούμπια, τη βόρεια Βιρτζίνια και το κεντρικό Μέριλαντ μέχρι το απόγευμα.

Περισσότερες από τις μισές πτήσεις καθυστέρησαν ή ακυρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στο Εθνικό Αεροδρόμιο Ronald Reagan, στο διεθνές αεροδρόμιο Thurgood Marshall της Βαλτιμόρης/Ουάσινγκτον και στο διεθνές αεροδρόμιο Washington Dulles, σύμφωνα με τον χάρτη του FlightAware.com. Το ένα τέταρτο των πτήσεων στα τρία μεγάλα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης καθυστέρησαν ή ακυρώθηκαν επίσης.

Το χιόνι καθήλωσε επίσης το ελικόπτερο του προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος μετέβη στον Λευκό Οίκο από την αεροπορική βάση Andrews στα προάστια του Μέριλαντ, έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο στο Ντέλαγουερ. Με το χιόνι να σκεπάζει τους δρόμους μέσα και γύρω από την πρωτεύουσα του έθνους, η ενημέρωση Τύπου του Λευκού Οίκου ακυρώθηκε, αν και οι άλλες δημόσιες εκδηλώσεις του Μπάιντεν εξακολουθούσαν να ισχύουν.

Το Κέντρο Πρόβλεψης Καιρού ανέφερε ότι σε ορισμένες περιοχές θα μπορούσαν να πέφτουν 5 εκατοστά χιονιού ανά ώρα.

Στην Ουάσιγκτον, το Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι τα ομοσπονδιακά γραφεία στην περιοχή θα παρέμεναν κλειστά τη Δευτέρα. Οι υπάλληλοι έκτακτης ανάγκης και οι υπάλληλοι σε τηλεργασία αναμενόταν να συνεχίσουν να εργάζονται.

Πολλά σχολεία στις ευρύτερες περιφέρειες ανακοίνωσαν ότι θα παρέμεναν κλειστά τη Δευτέρα, ή θα λειτουργούσαν με τηλεκπαίδευση. Ιδιαίτερα, τα δημόσια σχολεία της πρωτεύουσαν ανακοίνωσαν ότι καθηγητές και μαθητές δεν θα επιστρέψουν πριν από την Πέμπτη.

Πολλά εμβολιαστικά κέντρα για τον COVID-19 έκλεισαν στη Βιρτζίνια και στο Μέριλαντ λόγω των καιρικών συνθηκών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ