ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Πολλοί νεκροί λόγω χιονόπτωσης που εγκλώβισε οδηγούς στα αυτοκίνητά τους

Πακιστάν: Πολλοί νεκροί λόγω χιονόπτωσης που εγκλώβισε οδηγούς στα αυτοκίνητά τους
Η αστυνομία είπε ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι πέθαναν από την παγωνιά μέσα στα αυτοκίνητά τους, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές πώς πέθαναν οι υπόλοιποι Inter Services Public Relations via AP

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από σφοδρή χιονόπτωση που τους παγίδευσε στα οχήματά τους στο βόρειο Πακιστάν.

Ο στρατός προσπαθεί να καθαρίσει τους δρόμους και να σώσει όσους είναι ακόμα παγιδευμένοι κοντά στην πόλη Murree στην κορυφή του λόφου.

Περίπου 1.000 οχήματα παγιδεύτηκαν σε αυτοκινητόδρομο κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Σεΐχι Ρασίντ.

Το Murree είναι ένα ορεινό θέρετρο βόρεια της πρωτεύουσας Ισλαμαμπάντ. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Παρασκευή ότι οι τουρίστες είχαν αποκλειστεί λόγω του χιονιού.

Περισσότερα από 100.000 αυτοκίνητα είχαν εισέλθει στο Murree τις τελευταίες ημέρες για να δουν την ασυνήθιστα δυνατή χιονόπτωση. Αυτό προκάλεσε τεράστιο μποτιλιάρισμα σε δρόμους που οδηγούν μέσα και έξω από την πόλη, είπε η αστυνομία.

Η αστυνομία είπε ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι πέθαναν από την παγωνιά μέσα στα αυτοκίνητά τους, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές πώς πέθαναν οι υπόλοιποι. Ως πιθανή αιτία έχει δοθεί η ασφυξία μετά την εισπνοή αναθυμιάσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ