ΚΟΣΜΟΣ

Καμία... «Ελπίδα» και στην Τουρκία: Εγκλωβισμένοι οδηγοί και χάος στους δρόμους από την κακοκαιρία

Καμία... «Ελπίδα» και στην Τουρκία: Εγκλωβισμένοι οδηγοί και χάος στους δρόμους από την κακοκαιρία
AP Photo

Μεγάλα και διαρκή είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει για δεύτερη εβδομάδα η Τουρκία, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας.  

Οι αυτοκινητόδρομοι και οι δρόμοι στην Κωνσταντινούπολη παρέλυσαν τη Δευτέρα και την Τρίτη, μετά την καταιγίδα που έπληξε την πόλη των 16 εκατομμυρίων κατοίκων καθώς έπεσαν πάνω από 80 εκατοστά χιονιού σε ορισμένες περιοχές.

Οι εγκλωβισμένοι αυτοκινητιστές πέρασαν τη νύχτα στα αυτοκίνητά τους, εγκατέλειψαν τα οχήματά τους για να περπατήσουν σπίτια τους ή κατέκλυσαν το μετρό και τα άλλα -περιορισμένα σε κυκλοφορία- μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στην εθνική οδό στην επαρχία του Ντιγιαρμπακίρ, πάνω από 200 άτομα καθηλώθηκαν στα αυτοκίνητά τους και απεγκλωβίστηκαν μετά από μία επιχείρηση που διήρκησε για περίπου 12 ώρες.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε 2 διαφορετικά αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, που σημειώθηκαν λόγω του παγετού.

Την ίδια ώρα, και τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε μεγάλες πόλεις έχουν παραλύσει.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, εκτιμάται ότι στη γειτονική χώρα αποκλεισμένοι λόγω κακοκαιρίας είναι πάνω από 4.500 κόσμου, ενώ σε καταφύγια έχουν μεταφερθεί πάνω από 6.000 πολίτες.

Την Τρίτη, οι αρχές ανέστειλαν όλες τις πτήσεις για αρκετή ώρα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ