ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σφοδρή κακοκαιρία στην Πενσυλβάνια - Διακοπή των πτήσεων σε Νέα Υόρκη, Βοστώνη και Ντάλας

ΗΠΑ: Σφοδρή κακοκαιρία στην Πενσυλβάνια - Διακοπή των πτήσεων σε Νέα Υόρκη, Βοστώνη και Ντάλας
Η κακοκαιρία διέκοψε τις πτήσεις σε μεγάλους κόμβους στις ΗΠΑ το πρωί της Παρασκευής AP

Μεγάλη κακοκαιρία που προκάλεσε μπλακάουτ σε περίπου 350.000 σπίτια και επιχειρήσεις από το Τέξας μέχρι την κοιλάδα του Οχάιο, επρόκειτο να αφήσει την Πενσυλβάνια και τη Νέα Αγγλία πνιγμένα στο χιόνι την Παρασκευή, όπως ανέφεραν οι μετεωρολόγοι.

Σημειώνεται πως η κακοκαιρία διέκοψε τις πτήσεις σε μεγάλους κόμβους στις ΗΠΑ το πρωί της Παρασκευής, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων στη Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη και το Ντάλας.

Σύμφωνα με τα δελτία καιρού, είχε προβλεφθεί περισσότερο χιόνι, αλλά ο πάγος προκάλεσε μεγαλύτερα προβλήματα στα ταξίδια και τις ηλεκτρικές υπηρεσίες στα βορειοανατολικά προτού η καταιγίδα περάσει στη θάλασσα αργά την Παρασκευή και το Σάββατο, δήλωσε ο Ρικ Ότο, μετεωρολόγος της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στο College Park του Μέριλαντ.

«Το χιόνι είναι πολύ πιο εύκολο στη διαχείριση από τον πάγο», είπε.

Ακόμη και μετά την μετατόπιση της καταιγίδας στη θάλασσα αργά την Παρασκευή και το Σάββατο, ο πάγος και το χιόνι αναμένεται να παραμείνουν το Σαββατοκύριακο λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, είπε ο Otto.

Σε τμήματα της Νέας Υόρκης, της Πενσυλβάνια και του Βερμόντ σημειώθηκαν αναφορές χιονόπτωσης ενάμιση μέτρου ή και περισσότερο το πρωί της Παρασκευής, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία.

Περίπου 350.000 σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα από το Τέξας έως το Οχάιο την Πέμπτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ