ΚΟΣΜΟΣ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Πεκίνου: Όλοι λάτρευαν τη μασκότ των αγώνων μέχρι που... άρχισε να μιλάει

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Πεκίνου: Όλοι λάτρευαν τη μασκότ των αγώνων μέχρι που... άρχισε να μιλάει
Άνθρωποι περίμεναν με σκαμνιά ολόκληρο το βράδυ της Κυριακής για ένα σουβενιρ AP

Η μασκότ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων  του Πεκίνου, ένα παιχνιδιάρικο πάντα που φοράει ένα κοχύλι, ήταν το αγαπημένο του κοινού -μέχρι που άρχισε να μιλάει...

Οι θαυμαστές του ολυμπιακού πάντα, γνωστού ως Bing Dwen Dwen, προφανώς είχαν σχηματίσει μια ιδέα πως πρόκειται για ένα μικρό γλυκό πλάσμα. Αλλά η πραγματικότητα τους «χτύπησε» με σκληρότητα, καταστρέφοντας αυτό που είχαν φανταστεί οι περισσότεροι βλέποντάς το.

Έτσι, δεν ήταν απορίας άξιο που σοκαρίστηκαν ή και θύμωσαν όταν το άκουσαν να μιλάει με «βαθιά αρρενωπή φωνή» σε ένα πρόγραμμα που μεταδόθηκε την Τρίτη από το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Έσπευσαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Περισσότερα από 20.000 μηνύματα δυσαρέσκειας δημοσιεύθηκαν, πριν οι Αρχές σπεύσουν να απαγορεύσουν τα σχετικά hashtag.

«Ο Bing Dwen Dwen άρχισε να μιλάει. Ήμουν τόσο απογοητευμένος», αναφέρει κάποιος στο σχόλιό του στο Weibo, την κινεζική πλατφόρμα που μοιάζει με το Twitter.

Άλλοι συμφώνησαν, αποκαλώντας τη φωνή «αηδιαστική» και λέγοντας ότι δεν μπορούσαν να συνεχίσουν να βλέπουν το θέαμα.

Φρενίτιδα για ένα σουβενίρ

Τις προηγούμενες ημέρες επικράτησε «παροξυσμός» στο Πεκίνο για την αγορά ενός σουβενίρ της ολυμπιακής μασκότ.

Ειδικές εκδόσεις της μασκότ των Αγώνων «Bing Dwen Dwen», ενός panda ντυμένο στα λευκά που μοιάζει σα να φοράει διαστημική στολή.

Αξίζει να σημειωθεί πως άνθρωποι εμφανίστηκαν με σκαμνιά την Κυριακή για να περιμένουν ολόκληρη νύχτα σε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες έξω από το Gongmei Emporium στο εμπορικό κέντρο πεζών Wangfujing στο κέντρο του Πεκίνου.

Τα περισσότερα σουβενίρ - μασκότ έχουν εξαντληθεί από την προηγούμενη Δευτέρα σε πολλές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, όπου Κινέζοι εθελοντές και ξένοι επισκέπτες περίμεναν για ώρες προκειμένου να τα προμηθευτούν.

Η πόλη Γκονγκμέι πούλησε τα παιχνίδια Bing Dwen Dwen σε 30 λεπτά, σύμφωνα με μια γυναίκα. Η ίδια έφτασε 30 λεπτά πριν ανοίξει το κατάστημα, αλλά δεν κατάφερε να πάρει ένα καθώς η ουρά ήταν τεράστια.

Μια πινακίδα στο κατάστημα της Γκονγκμέι έλεγε ότι είχε 300 φιγούρες Bing Dwen Dwen ενώ στους αγοραστές επιτρεπόταν να αγοράσουν μόνο μία.

Στη γειτονιά Χουχάι βόρεια του κέντρου της κινεζικής πρωτεύουσας, ένα κατάστημα είχε αναρτήσει μια ταμπέλα πριν από τις 10 το πρωί που έλεγε ότι τα αναμνηστικά Bing Dwen Dwen είχαν εξαντληθεί.

Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου ζήτησε από τα εργοστάσια αναμνηστικών να φτιάξουν περισσότερα σουβενίρ, όπως ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Η ίδια γυναίκα, που δε θέλησε να δώσει το όνομά της, είπε ότι αυτή και τρία μέλη της οικογένειας θα περιμένουν εναλλάξ στην ουρά όλη τη νύχτα για να ανοίξει το κατάστημα την Τρίτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ