ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σφοδρή κακοκαιρία σαρώνει τις κεντρικές και ανατολικές πολιτείες

ΗΠΑ: Σφοδρή κακοκαιρία σαρώνει τις κεντρικές και ανατολικές πολιτείες
Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν και για ανεμοστρόβιλους σε κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ (Στη φωτογραφία από τις χιονοπτώσεις στο Μιζούρι) AP Photo / Charlie Riedel

Σχεδόν τη μισή επικράτεια των ΗΠΑ σαρώνει σφοδρή κακοκαιρία με ισχυρές καταιγίδες, χιονοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν και για ανεμοστρόβιλους σε ορισμένες περιοχές.

Ισχυρή καταιγίδα πλήττει τις κεντρικές και ανατολικές πολιτείες, ενώ η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) εξέδωσε προειδοποιήσεις για την καταιγίδα που συνοδεύεται από ισχυρούς ανέμους, για ένα μεγάλο τμήμα της επικράτειας από τη δυτική Οκλαχόμα μέχρι το βόρειο Μέιν.

Χιονοπτώσεις προβλέπονταν σε περιοχές από την Οκλαχόμα μέχρι το Μίσιγκαν και πιο βορειοανατολικά, ενώ καταιγίδες με κεραυνούς απειλούν τον Μισισιπή και το Τενεσί μέχρι το Οχάιο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Ακυρώθηκαν περίπου 200 πτήσεις στο διεθνές αεροδρόμιο του Σικάγου και άλλες 270 στο μητροπολιτικό αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ. Συνολικά περίπου 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ιστότοπο Flightaware.com

Χαλαζοπτώσεις και μεμονωμένοι ανεμοστρόβιλοι ενδέχεται να σημειωθούν σε Μισισιπή, Τενεσί, Αλαμπάμα και Αρκάνσας. Στις περιοχές αυτές αναμένονται βροχές, κατά τόπους ισχυρές, ικανές να προκαλέσουν πλημμύρες.

Νότιοι άνεμοι εντάσεως έως και 80 χλμ/ώρα θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και στις συγκοινωνίες από τον αμερικανικό νότο μέχρι την κοιλάδα του Οχάιο. Η ένταση των ανέμων μπορεί να ξεπεράσει τοπικά τα 100 χλμ/ώρα στις νότιες περιοχές της Νέας Αγγλίας, προειδοποιούν οι αμερικανοί μετεωρολόγοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ