ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Δορυφορικές εικόνες δείχνουν τις καταστροφές από τις ρωσικές δυνάμεις γύρω από το Κίεβο

Ουκρανία: Δορυφορικές εικόνες δείχνουν τις καταστροφές από τις ρωσικές δυνάμεις γύρω από το Κίεβο
H εικόνα δείχνει σπίτια να καίγονται στο χωριό Ριβνοπίλια στο Χάρκοβο περίπου 80 χιλιόμετρα βόρεια του Κιέβου Satellite image ©2022 Maxar Technologies via AP

Νέες δορυφορικές εικόνες της αμερικανικής εταιρείας Maxar δείχνουν το μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσαν τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία, στις πρώτες πέντε ημέρες του πολέμου.

Οι εικόνες που παρουσιάζει η Maxar τραβήχτηκαν στις 28 Φεβρουαρίου και από τότε δεν έγινε δυνατή η λήψη άλλων λόγω καιρού.

Οι εικόνες δείχνουν σπίτια να καίγονται στο χωριό Ριβνοπίλια στο Χάρκοβο περίπου 80 χιλιόμετρα βόρεια του Κιέβου και δεκάδες κρατήρες πρόσκρουσης φαίνεται να περιβάλλουν τα χωράφια της περιοχής.

Στο Τσέρνιγιβ μια γέφυρα να έχει καταστραφεί στον ποταμό Stryzhen, ενώ κτήρια κατοικιών και ένα εργοστάσιο φαίνεται επίσης να έχουν υποστεί ζημιές. Ακόμη, διακρίνεται μια ρωσική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή σε κοντινό δρόμο.

Οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν επίσης καμένα στρατιωτικά οχήματα της Ρωσίας στην κατοικημένη περιοχή Μπούχα, έξω από το Κίεβο. Ουκρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως είχαν παρεμποδίσει την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων.

Στο Σουκάτσι, μια μικρή πόλη 70 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιέβου φαίνεται ένας μεγάλος κρατήρας πρόσκρουσης στη μέση του δρόμου, ενώ σπίτια έχουν καταστραφεί στην περιοχή.

Στις εικόνες φαίνεται επίσης η καθημερινή ζωή των κατοίκων εν μέσω πολέμου στο Τσέρνιγιβ και το Κίεβο, με δεκάδες ανθρώπους να κάνουν ουρές έξω από τα σούπερ μάρκετ.

LIVEBLOG - Σε ρωσική πολιορκία η Ουκρανία εν αναμονή νέων διαπραγματεύσεων - Βομβαρδισμοί στο Κίεβο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ