ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την πολυκατοικία στο Κίεβο που βομβαρδίστηκε από τους Ρώσους

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την πολυκατοικία στο Κίεβο που βομβαρδίστηκε από τους Ρώσους
Μία γυναίκα που έμενε στους τελευταίους ορόφους της πολυκατοικίας διασώζεται από τους πυροσβέστες, λίγο μετά το βομβαρδισμό στο κτήριο (Ukrainian State Emergency Service via AP

Η διασώστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προσπαθούν να απεγκλωβίσουν Ουκρανούς πολίτες που έμεναν στους τελευταίους ορόφους της πολυκατοικίας των εννέα ορόφων στο Κίεβο, λίγη ώρα μετά το χτύπημα από ρωσική οβίδα.

Από το βομβαρδισμό, τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ η αρχική πληροφορία έκανε λόγο για τρεις τραυματίες. Από τη φωτιά που εκδηλώθηκε η Πυροσβεστική κατάφερε να σώσει 15 άτομα που κινδύνευαν, ενώ απομακρύνθηκαν εγκαίρως 63 ένοικοι της πολυκατοικίας.

Οι εικόνες από τη φωτιά που έσβησε λίγο πριν τις 8 το πρωί της Δευτέρας είναι συγκλονιστικές.

Κρατώντας στα χέρια τους μια δυο μικρές τσάντες με τα άκρως απαραίτητα είδη, οι κάτοικοι πηδούν μέσα από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας.

Όσοι έμεναν στους πρώτους ορόφους του κτηρίου υπήρξαν, κατά κάποιο τρόπο, τυχεροί, αφού κατάφεραν και βγήκαν σχεδόν αμέσως μετά τον εκκωφαντικό ήχο που έσκασε στα αφτιά τους και από θαύμα δεν τους αφαίρεσε τη ζωή. Εκείνοι όμως που είχαν τα διαμερίσματά τους στους τελευταίους ορόφους, έμειναν με την αγωνία και το φόβο για το αν θα καταφέρουν να μείνουν ζωντανοί μέχρι να τους απεγκλωβίσει η Πυροσβεστική.

Μετά τη διάσωση, ο φωτογραφικός φακός απαθανατίζει μία γυναίκα να κλαίει καθισμένη σε ένα παγκάκι μπροστά από την πολυκατοικία που μέχρι πρότινος στεγάζονταν το σπίτι της.

Ο βομαβρδισμός σε άμαχο πληθυσμό έγινε λίγες ώρες πριν από τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, με την ελπίδα όλων να βρεθεί λύση και να γίνει άμεσα κατάπαυση του πυρός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ