ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Επεισόδια στη διάρκεια της διαδήλωσης για την Πρωτομαγιά

Γαλλία: Επεισόδια στη διάρκεια της διαδήλωσης για την Πρωτομαγιά
Καταστήματα, γραφεία εταιριών και υποκαταστήματα τραπεζών υπέστησαν ζημιές AP Photo/Lewis Joly

Συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ ομάδων νεαρών και της αστυνομίας, στο περιθώριο της διαδήλωσης για την Πρωτομαγιά στο Παρίσι, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες πολίτες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι πρώτες εντάσεις σημειώθηκαν μόλις λίγα λεπτά μετά την έναρξη της πορείας, νωρίς το απόγευμα. Μια ομάδα διαδηλωτών, οι οποίοι ήταν ντυμένοι στα μαύρα αποσπάστηκε από την κύρια πορεία για να συγκρουστεί με την αστυνομία.

Προσπάθησαν να στήσουν ένα οδόφραγμα χρησιμοποιώντας πασσάλους και επιτέθηκαν σε βιτρίνες καταστημάτων, ενώ ξέσπασαν και φωτιές.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, περίπου είκοσι καταστήματα, γραφεία εταιριών και υποκαταστήματα τραπεζών υπέστησαν ζημιές, ενώ σύμφωνα με αναφορές έγινε διάρρηξη σε ένα αυτοκίνητο.

Η αστυνομία προσπάθησε να τους διαλύσει κάνοντας χρήση δακρυγόνων.

Η διαδήλωση αυτή διοργανώθηκε μετά το κάλεσμα συνδικαλιστικών οργανώσεων, με αιτήματα μισθολογικά, υπέρ της κοινωνικής προστασίας και της οικολογικής μετάβασης.

Πολλά ηγετικά στελέχη της Αριστεράς, όπως ο ηγέτης της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν, που ήρθε τρίτος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ολιβιέ Φορ ήταν παρόντες στην πορεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ