ΚΟΣΜΟΣ

Γιορτή αδρεναλίνης στις ταυροδρομίες του Φεστιβάλ Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα

Γιορτή αδρεναλίνης στις ταυροδρομίες του Φεστιβάλ Σαν Φερμίν στην Παμπλόνα
Χιλιάδες δρομείς, οι περισσότεροι φορώντας το παραδοσιακό λευκό πουκάμισο και παντελόνι με κόκκινη ζώνη και μαντήλι, έτρεξαν στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της διαδρομής, προσπαθώντας να ξεφύγουν από την οργή των ταύρων AP Photo/Alvaro Barrientos

Χιλιάδες άτομα που αναζητούσαν τη συγκίνηση κατάφεραν να ξεφύγουν από τα κέρατα των ταύρων το Σάββατο κατά τη διάρκεια της ταυροδρομίας του Φεστιβάλ Σαν Φερμίν της Παμπλόνα.

Χιλιάδες δρομείς, οι περισσότεροι φορώντας το παραδοσιακό λευκό πουκάμισο και παντελόνι με κόκκινη ζώνη και μαντήλι, έτρεξαν στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της διαδρομής, προσπαθώντας να ξεφύγουν από την οργή των ταύρων.

Μόνο πολύ έμπειροι δρομείς μπορούν να κάνουν σπριντ, παραμένοντας μπροστά από τα κέρατα του ταύρου για ένα μικρό διάστημα χρόνου, πριν πηδήξουν στην άκρη την τελευταία στιγμή.

Η συλλογική έκρηξη αδρεναλίνης της ταυροδρομίας ακολουθείται από ξέφρενο γλέντι μέχρι αργά το βράδυ.

Δυστυχώς, οι ταύροι που τρέχουν στις ταυροδρομίες του Φεστιβάλ Σαν Φερμίν, αργότερα μέσα στην ημέρα βρίσκουν τον θάνατο από επαγγελματίες ταυρομάχους στις ταυρομαχίες της Παμπλόνα.

Η αρένα ταυρομαχιών της Παμπλόνα γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

Το Φεστιβάλ της Παμπλόνα, το οποίο έγινε γνωστό στον αγγλόφωνο κόσμο μέσω του μυθιστορήματος του Έρνεστ Χέμινγουεϊ το 1926 «The Sun Also Rises», προσελκύει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ