ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Καρέ-καρέ η πομπή που μετέφερε τη σορό της στο Ουεστμίνστερ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Καρέ-καρέ η πομπή που μετέφερε τη σορό της στο Ουεστμίνστερ
Την πομπή συνόδευσαν μέλη του βασιλικού ιππικού, ενώ πεζή ακολουθούσαν ο βασιλιάς Κάρολος, τα παιδιά του πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι, καθώς και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας AP PHOTO

Η πομπή που μετέφερε το φέρετρο της Βασίλισσας Ελισάβετ από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στην κεντρική αίθουσα του βρετανικού κοινοβουλίου για λαϊκό προσκύνημα ξεκίνησε στις 16:00 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Την πομπή συνόδευσαν μέλη του βασιλικού ιππικού, ενώ πεζή ακολουθούσαν ο βασιλιάς Κάρολος, τα παιδιά του πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι, καθώς και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Κατά τη διάρκεια της πομπής ακούγονταν κανονιοβολισμοί από το Hyde Park ενώ χτυπούσε και η καμπάνα του Big Ben.

Η βασιλική σύζυγος Καμίλα έφυγε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ με αυτοκίνητο, μαζί με την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κάθριν, τη δούκισσα του Σάσσεξ, Μέγκαν και την κοντέσσα του Ουέσεξ, Σόφι.

Το φέρετρο ήταν τοποθετημένο πάνω σε κιλλίβαντα και είναι σκεπασμένο με το βασιλικό λάβαρο. Η διαδρομή είχε μήκος περίπου 1.800 μέτρα - λίγο περισσότερο από ένα μίλι - και οδηγούσε σε δύο από τους πιο διάσημους δρόμους του Λονδίνου, το Mall και το Whitehall.

Στο κοινοβούλιο υποδέχθηκαν το φέρετρο ο Πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων και ο πρόεδρος της Βουλής των Λόρδων ενώτο παρέλαβαν και οι Γρεναδιέροι Φρουροί του Λόχου της Βασίλισσας οι οποίοι και το τοποθέτησαν στην κεντρική αίθουσα του κοινοβουλίου σε υπερυψωμένο βάθρο.

Ακολουθεί 20λεπτη λειτουργία με πρωτοστατούντα τον προκαθήμενο της Αγγλικανικής Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπο του Καντερμπέρι Τζάστιν Γουέλμπι. Αμέσως μετά το πέρας της λειτουργίας τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα επιστρέψουν στο Μπάκιγχαμ οδικώς και στις 7 ώρα Ελλάδος θα ξεκινήσει το λαϊκό προσκύνημα το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 8:30 το πρωί της κηδείας τη Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου.

Ουρές πολλών εκατοντάδων μέτρων έχουν ήδη σχηματιστεί στους δρόμους του κεντρικού Λονδίνου, καθώς οι Βρετανοί περιμένουν να αποτίσουν φόρο τιμής στη λαοφιλή βασίλισσά τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ